Τοπικά

Προσπάθησαν τηλεφωνικά να εξαπατήσουν Βολιώτισσα

Υποψιάστηκε πως επρόκειτο για απάτη και έκλεισε το τηλέφωνο… Ο λόγος για Βολιώτισσα, που τα Θεοφάνια δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, που την ευχαριστούσε για δήθεν σημείωμα που του είχε αφήσει στο όχημά του, αναφορικά με ζημιά που δήθεν του είχε προκαλέσει με το δικό της ΙΧ.
Ωστόσο η γυναίκα αντιλήφθηκε άμεσα πως επρόκειτο για απάτη και αφού έκλεισε το τηλέφωνο, ενημέρωσε σχετικά την Ασφάλεια Βόλου.
Ανήμερα των Θεοφανίων, Βολιώτισσα, μητέρα τριών παιδιών, δέχθηκε κλήση στο κινητό της τηλέφωνο, από άγνωστο άνδρα, που μιλούσε άπταιστα ελληνικά και την ευχαριστούσε για τον αριθμό τηλεφώνου που δήθεν άφησε η γυναίκα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του μετά από δήθεν υλικές ζημιές που είχε προκαλέσει με το δικό της ΙΧ. Η γυναίκα, αντιλήφθηκε άμεσα ότι πρόκειται για απόπειρα απάτης, κι όταν ο δράστης τη ρώτησε, που θα ήθελε να συναντηθούν για να τον αποζημιώσει, με μετρητά ή μέσω ασφαλιστικής εταιρείας, η γυναίκα απάντησε με την Αστυνομία. Τότε ο δράστης φέρεται να έκλεισε το τηλέφωνο. Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

H Ελληνική Αστυνομία προς αποφυγή αντίστοιχων απατών συμβουλεύει τα εξής:
•Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν τηλεφωνικώς για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό σας πρόσωπο.
•Να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το πρόσωπο αυτό, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, εάν είναι δυνατόν με άλλη τηλεφωνική συσκευή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η «γραμμή» να είναι ακόμη ανοιχτή από τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση.
•Να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσουν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
•Να μην πείθονται και να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση.
•Σε καμία περίπτωση να μην πείθονται, ακόμη κι αν μιλήσουν με άτομο, το οποίο τους έδωσαν οι δράστες κατά τη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, προσποιούμενο τον συγγενή τους.
•Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν χρήματα.
•Να ενημερώνουν τα οικεία τους πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με τον παραπάνω τρόπο δράσης και να τους συμβουλεύουν σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους.
•Να προσπαθούν να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έρθουν σε επαφή μαζί τους, καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών Αρχών.
Τέλος, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής τους, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100, ακόμα και στέλνοντας δωρεάν μήνυμα (SMS) στον ίδιο αριθμό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το