Τοπικά

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν υποψήφιο ΕΠΑΛ Βόλου ότι αλλάζει εξεταστικό κέντρο

Υποψήφιο πανελλαδικών εξετάσεων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, προσπάθησαν να εξαπατήσουν άγνωστοι.

Όπως ενημερώνει ο Διευθυντής της Β’Βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, ο υποψήφιος και η μητέρα του δέχθηκαν τηλεφώνημα από άγνωστο νούμερο από τη Λάτσιο της Ρώμης, όπου αυτόματος τηλεφωνητής τους ενημέρωνε ότι αλλάζουν εξεταστικό κέντρο και τους παρακινούσε να ενεργοποιήσουν σύνδεσμο (link) σε σχετικό μέιλ που θα λάμβαναν, ώστε να ενημερωθούν για το νέο εξεταστικό στο οποίο δήθεν κατετάγησαν”.

Η μητέρα επικοινώνησε άμεσα με την Διευθύντρια του σχολείου η οποία επικοινώνησε με τον κ. Σαβελίδη.

Ο ίδιος με τη σειρά του ενημέρωσε άμεσα τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κι όπως δήλωσε ο κ. Σαβελίδης στη “Θ” “Επικοινώνησα με τον Γεν. Γραμματέα του υπουργείου και του εξήγησα τι συνέβη”.

Ο κ. Σαβελίδης κάλεσε στη συνέχεια όλους τους Διευθυντές να ενημερώσουν όλους τους υποψηφίους ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα εξεταστικά, ενώ, η πλατφορμα myschool, δεν λειτουργεί και ίσως έχει κι αυτή πρόβλημα ασφάλειας. Όπως τόνισε “δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα και σε ολόκληρη τη διαδικασία των Πανελλαδικών όπως αυτή έχει ανακοινωθεί. Σε περίπτωση κατά την οποία δεχτούν οποιαδήποτε μήνυμα κάθε είδους σε κάθε μέσο (sms, e-mail, messenger κλπ) το οποίο τους προτρέπει σε ενέργειες σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, να μην ενεργήσουν όπως τους κατευθύνουν οι κακόβουλοι, παράνα ενημερώσουν τους διευθυντές των σχολείων τους, διατηρώντας τα στοιχεία του μηνύματος ώστε αν χρειαστεί, να διερευνηθούν από τις Αρχές Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το