Τοπικά

Προσπάθειες για την αποκατάσταση της υδροδότησης στον Αλμυρό και στα χωριά της Όθρυος

Εξαιτίας της θεομηνίας που με σφοδρότητα έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού, ο αγωγός μεταφοράς του νερού που διέρχεται μέσα από την κοίτη του ποταμού στη θέση ‘Χολόρεμα” έχει καταστραφεί εντελώς.

Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να επιχειρηθεί ακόμη καμία παρέμβαση για την αποκατάστασή του, καθώς το ποτάμι έχει συνεχή και αυξημένη ροή υδάτων.
Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες από το προσωπικό της ΔΕΥΑΑΛ να γεμίσουν οι δεξαμενές με νερό από γεωτρήσεις ιδιωτών, ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση στην πόλη του Αλμυρού.  Tο όμως προορίζεται μόνο για οικιακή χρήση και δεν θα είναι πόσιμο μέχρι νεωτέρας.

Η αποκατάσταση της υδροδότησης θα χρειαστεί όμως ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
“Ελπίζουμε ωστόσο σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ Αναστάσιος Δεληζήσης.

Την ίδια στιγμή, γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση της υδροδότησης και στα χωριά της Όθρυος,που αντιμετωπίζουν όμως ταυτόχρονα και άλλα προβλήματα, όπως αυτό της διακοπής της ηλεκτροδότησης.
Η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ επικαλείται την κατανόηση των δημοτών απέναντι στο πρόβλημα και τους διαβεβαιώνει πως καταβάλλει κάθε ανθρώπινα δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να ξεπεραστεί όσο το δυνατό συντομότερα. Ταυτόχρονα, απευθύνει έκκληση για την ορθολογική χρήση του νερού από τους δημότες, αυτές τις ώρες της μεγάλης ανάγκης, ώστε να καταναλώνεται με φειδώ και μόνο για την εξυπηρέτηση των απολύτως απαραίτητων αναγκών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το