Τοπικά

Προσπάθεια να μην αυξηθεί η τιμή στο σουβλάκι από τους επαγγελματίες του κλάδου στον Βόλο παρά τις ανατιμήσεις

«Εφιάλτης» για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις έχουν γίνει οι ανατιμήσεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες. Στον «χορό» των αυξήσεων φαίνεται πως ήρθε η ώρα να μπει και το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, το σουβλάκι, αν και ακόμη πολλοί επαγγελματίες προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές…

Στον Βόλο, σε αρκετά σουβλατζίδικα, το σουβλάκι σε πίτα έχει φτάσει τα 2,60€, το καλαμάκι από 1,20 έφτασε έως και το 1,60 ευρώ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις το λεγόμενο πιτόγυρο έφτασε τα 3 €. Στην πλειονότητά τους, πάντως, οι ιδιοκτήτες των σουβλατζίδικων, προσπαθούν, όσο είναι δυνατό, να συγκρατήσουν τις τιμές, αν και προκαλεί ανησυχία η επερχόμενη αύξηση στην ενέργεια, όπου θεωρείται σχεδόν βέβαιη η μετακύληση του κόστους στους καταναλωτές.

Τι λένε οι επαγγελματίες
Ο ιδιοκτήτης του γνωστού σουβλατζίδικου «Ο ΘΟΔΩΡΑΣ», κ. Χρήστος Μίχος, δηλώνει, πάντως, ότι «καλύτερα να χάσεις 100 ευρώ τον μήνα παρά να διώξεις τον κόσμο από το μαγαζί». Σύμφωνα με τον κ. Μίχο, μέχρι στιγμής δεν καταγράφονται σημαντικές αυξήσεις στις πρώτες ύλες, όπως στο κρέας, οπότε οι τιμές μπορούν να συγκρατηθούν. «Το τι θα γίνει, βέβαια, με το ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο στην πορεία, θα το δούμε και θα το συζητήσουμε, πάντως ώς τώρα οι τιμές παραμένουν ίδιες» κατέληξε ο κ. Μίχος.
Αντίστοιχα ο ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου «ΚΟΓΙΑΣ» κ. Τρύφωνας Κόγιας, εμφανίστηκε βέβαιος ότι σύντομα οι αυξήσεις στην ενέργεια θα αλλάξουν τις τιμές και στο φτηνό κι αγαπημένο φαγητό των Βολιωτών. «Πόσο θα είναι η αύξηση, τι είδους και πότε θα γίνει δεν το γνωρίζω. Στο μέλλον, εάν αυξηθεί το κόστος σε αέριο και ΔΕΗ δεν υπάρχει περίπτωση να κρατηθούν οι τιμές», δήλωσε και δεν έκρυψε ότι ήδη πολλοί καταναλωτές έχουν αρχίσει να εκφράζουν την ανησυχία τους και ρωτούν τι να περιμένουν το επόμενο διάστημα.
Το θετικό είναι ότι οι αυξήσεις, μέχρι στιγμής, δεν έχουν περάσει στην τιμή των κρεάτων, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κόγια, ειδικά του χοιρινού που είναι η κατ’ εξοχήν πρώτη ύλη για το σουβλάκι και τον γύρο. «Οι επαγγελματίες προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές. Αυξήσεις της τάξης των 10 ή 20 λεπτών στο κιλό του κρέατος, τις απορροφούμε εμείς, όμως, το τι θα γίνει στο μέλλον ακόμη δεν το γνωρίζουμε» σημείωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το