Τοπικά

Προσωρινή η μετακίνηση νεφρολόγου από το Αχιλλοπούλειο στη Λαμία

karabatsas

Η Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου λειτουργεί χωρίς προβλήματα, και η μετακίνηση του νεφρολόγου που θορύβησε το Σύλλογο Νεφροπαθών ήταν μόνο για λίγες ημέρες, προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου Λαμίας. Αυτό επισήμανε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κ.Καραμπάτσας, παρουσία και του προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Βασίλη Γιαννακού.
Το θέμα προέκυψε μετά την επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών προς τους αρμόδιους υπουργούς και τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με την οποία ο προεδρείο εξέφραζε την ανησυχία του για τη μετακίνηση ενός νεφρολόγου σε άλλο Νοσοκομείο. Ο κ. Καραμπάτσας διευκρίνισε ότι η μετακίνηση έγινε μόνο για έξι ημέρες, προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου Λαμίας. Η απόφαση μετακίνησης του συγκεκριμένου γιατρού αφορά συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, και αναμένεται να επιστρέψει κανονικά στο Βόλο την Τρίτη 23/9. Μάλιστα, ο κ. Καραμπάτσας τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες, ώστε να αναλάβουν, ακόμη και μέσα στο 2014, καθήκοντα στο Νοσοκομείο 26 συνολικά γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Επιπλέον ανέφερε ότι όλα τα έργα ΕΣΠΑ που αφορούν το Αχιλλοπούλειο υλοποιούνται απρόσκοπτα και σύντομα το Νοσοκομείο θα εξοπλιστεί μ’ έναν υπέρηχο νεφρού αλλά και μηχανήματα αιμοκάθαρσης. Ο κ. Κ. Καραμπάτσας, ανέφερε συγκεκριμένα πως έχουν ανοίξει οι προσφορές που κατατέθηκαν για την προμήθεια 10 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και έναν υπέρηχο νεφρού.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου νεφροπαθών Βασίλης Γιαννακός επισήμανε ότι δεν αποτελεί λύση να μετακινούνται οι γιατροί από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, έστω και προσωρινά. «Δεν γίνεται, έστω και για λίγες μέρες, η νεφρολογική κλινική να μείνει μόνο με δύο γιατρούς, ενώ χρειάζονται και οι τρεις. Στην Καρδίτσα δεν υπάρχει νεφρολόγος και απαιτείται μετακίνηση γιατρού από τη Λάρισα. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Πρέπει να υπάρχει μόνιμο προσωπικό για όλες τις κλινικές» επισήμανε. Ο κ. Γιαννάκος είπε πως «στη Μαγνησία είμαστε από τους τυχερούς, καθώς υπάρχουν τρεις γιατροί. Συνολικά, οι αιμοκαθαρόμενοι είναι 105 άτομα και οι περιτοναϊκοί περίπου 30. Αν δεν διεκδικήσουμε όλοι μαζί να καλυφθούν οι θέσεις, θα μας στέλνουν επικουρικούς, ο οποίοι μερικές φορές δεν δέχονται καν τις θέσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το