Τοπικά

Προσωρινή λύση για Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου

K.Y.-ALONNHSOYjpg

Τη δέσμευση ότι θα παραταθεί η θητεία της γιατρού που υπηρετεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου έως ότου βρεθεί λύση με τους γιατρούς που δεν δέχονται να αναλάβουν μόνιμη θέση στο νησί, ανέλαβε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος, απαντώντας στη βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά αλλά και της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Επιπλέον ανέφερε ότι τις προσεχείς ημέρες θα παραδοθεί ασθενοφόρο για τις ανάγκες διακομιδής των πολιτών που βρίσκονται στο νησί. Επίσης ο υπουργός δεσμεύτηκε να επισκεφθεί το νησί αλλά κι άλλες μονάδες υγείας στην περιφέρεια, για να σχηματίσει άποψη για τα προβληματα.

Επίσης, υποσχέθηκε ότι στο νομοσχέδιο για την Υγεία που θα κατατεθεί σε λίγες μέρες, θα υπάρχουν ρυθμίσεις για μέτρα τα οποία θα ενισχύουν τους γιατρούς και νοσηλευτές που ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν σε νησιωτικές, άγονες και παραμεθόριες περιοχές, όπως η αύξηση των αποζημιώσεων για τις υπερωρίες. Τέλος, κάλεσε τους δήμους να συμβάλλουν στη στήριξη των υγειονομικών υποδομών του κάθε τόπου, όπως και να εξασφαλίσουν την φιλοξενία των γιατρών που πρόκειται να διοριστούν.

Ο κ. Μουτσινάς ανέδειξε ακόμα ένα πρόβλημα του Π.Ι. Αλοννήσου. Ενώ υπάρχει ακτινολογικό μηχάνημα από δωρεά ιδιώτη και ενώ υπάρχει χειριστής του, αυτό δεν λειτουργεί λόγω της καθυστέρησης της αδειοδότησης από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.

Όσον αφορά τη συμβολή των δήμων στο Σύστημα Υγείας που ζήτησε ο υπουργός, υπογράμμισε ότι, πρωτίστως πρέπει να αυξηθούν οι πιστώσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και σε αυτές τις ανάγκες. Επίσης, εκτός από τους γιατρούς, στις τοπικές κοινωνίες ιδιαίτερα της περιφέρειας πρέπει να διοριστούν και άλλοι επιστήμονες όπως γεωπόνοι, κτηνίατροι, αλλά και άλλων ειδικοτήτων για τη στήριξη των προσπαθειών ανάπτυξης του τόπου.

Τέλος, δήλωσε ότι θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των παραπάνω υπουργικών δεσμεύσεων για την Αλόννησο και την Μαγνησία, στηρίζοντας κάθε θετικό μέτρο σ’ αυτή την κατεύθυνση που θα ωφελεί τους πολίτες του νομού μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το