Ελλάδα

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία λόγω της 24ωρης απεργίας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη δημόσια νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και μονάδες ΠΕΔΥ λόγω της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ γιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζόμενων στις δομές Υγείας.

Για αυτό το λόγω όλες οι παραπάνω δομές θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα και έκτακτα περιστατικά.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς στη συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα το πρωί στις 8:00 στο υπουργείο Υγείας. Στην απεργία συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) που έχει ως αίτημα τη μη απόλυση των επικουρικών επιμελητών γιατρών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10:30 πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στις 11:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) θα συμμετέχει στη συγκέντρωση των συνδικάτων.

Την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στηρίζει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή σε αυτή όλων τω γιατρών είτε εργάζονται σε δημόσιες είτε σε ιδιωτικές δομές.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία ζητούν να αυξηθούν οι δημόσιες δαπάνες στην Υγεία, να στελεχωθούν όλες οι δομές και να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το