Τοπικά

Πρόσληψη τριών κτηνιάτρων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την πρόσληψη τριών ατόμων ΠΕ Κτηνιάτρων ως προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας οκτώ μηνών για την κάλυψη εποχικών, παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας στη συνεδρίασή του την περασμένη Πέμπτη.
Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή σύμφωνα με την εισήγηση ήταν οι εξής: Πρώτον, λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Σημειώνεται ότι στη δικαιοδοσία της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας υπάγεται η λειτουργία 9 Αγροτικών Κτηνιατρείων, 4 βιομηχανικών σφαγείων της Π.Ε. Λάρισας και 3 Τμημάτων της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνολικά 16 λειτουργικών μονάδων, τα οποία καλούνται να εξυπηρετήσουν 13 Κτηνίατροι.
Δεύτερον, λόγω όγκου και πολυπλοκότητας των υπηρεσιακών αντικειμένων. Στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: εκτέλεση προγραμμάτων, εξυπηρέτηση κοινού, μεταβιβάσεις και αγοραπωλησίες ζώων, εξαγωγές ζώντων ζώων, προϊόντων και υποπροϊόντων ζωικής προέλευσης, ηλεκτρονική καταχώρηση στοιχείων.

Συμμετοχή σε συνέδριο στο Βελεστίνο

Επίσης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου εγκρίθηκε η συμμετοχή των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων στο Ζ΄ Διεθνές Συνέδριο «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας», που θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο Ν. Μαγνησίας, από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου 2017.
Συνδιοργανωτές είναι οι εξής: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα.
Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, «πρόκειται για διεθνές επιστημονικό συνέδριο , το οποίο θα λάβει χώρα στο Βελεστίνο Ν. Μαγνησίας, με τη συμμετοχή 84 επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, που προέρχονται από Πανεπιστήμια και Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού (Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία και Κύπρο), οι οποίοι θα προβούν σε ανακοινώσεις σχετικές με τις αρχαίες Φερές, το νεότερο Βελεστίνο, τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή.
Η συμμετοχή του κοινού για την παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι δωρεάν.
Το συνέδριο λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια και προσελκύει συνέδρους και επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Αποτελεί δε, ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο. Επιπλέον η διεθνής διάστασή του θα κάνει γνωστό το Βελεστίνο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, όχι μόνο στους ίδιους τους συμμετέχοντες αλλά και στους τόπους καταγωγής τους και τους ακαδημαϊκούς χώρους από τους οποίους προέρχονται».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το