Τοπικά

Πρόσληψη τεσσάρων μακροχρόνια ανέργων από ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου

 

Αίτημα για την πρόσληψη τριών ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων θα υποβάλει η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ένταξης της Επιχείρησης σε πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημοσίου τομέα, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν.1892/1990 και επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών). Παράλληλα, η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου θα ενταχθεί και σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων, για την πρόσληψη ενός αποθηκάριου ΔΕ.
Η πρόταση της Διοίκησης της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου που εγκρίθηκε ομόφωνα αφορά την ένταξη στο προαναφερόμενο πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος του 75% του μηνιαίου μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όρια τα 750 ευρώ μηνιαίως μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, καθώς και να γίνει πρόσληψη τριών συνολικά ατόμων και συγκεκριμένα ενός καθαριστή- καθαρίστριας ΥΕ, ενός αποθηκάριου (ΔΕ) και ενός μηχανολόγου Μηχανικού ΤΕ.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 21.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών καθώς και ανέργων άνω των 67 ετών έως και 74 ετών που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως. Για κάθε ημέρα απασχόλησης λιγότερη των 25 ημερών το ανώτερο μηνιαίο ποσό επιχορήγησης, όπως διαμορφώνεται κάθε φορά, μειώνεται κατά 1/25.
Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη. Για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους δώδεκα μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα μήνες, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλλει η δικαιούχος επιχείρηση εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη του 12μηνου απασχόλησης.

Πρόσληψη μέσω
προγράμματος ΟΑΕΔ
Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων, για την απασχόληση 3.000 ανέργων που ανήκουν σε δύσκολα εξυπηρετήσιμες πληθυσμιακές ομάδες με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος του 75% του μηνιαίου μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όρια τα 700 ευρώ μηνιαίως. Η πρόσληψη αφορά έναν αποθηκάριο ΔΕ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Α.Σ. ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Έμεινε προπονητής ο Κ. Ρέππος

Στον Α.Σ. Αγχίαλος Φθιώτιδες/Θήβες άρχισαν τον σχεδιασμό της νέας σεζόν και πρώτη κίνηση ήταν η…

28 Μαΐου 2024

Παίδες από… χρυσάφι έχει ο Βόλος – Προκρίθηκε στην Golden League του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο Κ15

Παίδες από… χρυσάφι αποδείχθηκε πως έχει ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση. Οι πιτσιρικάδες του Ευθύμη Δημητρίου πανηγύρισαν…

28 Μαΐου 2024

Πλώρη για πλέι οφ έβαλε η Νίκη – ΟΕΑ/ΝΑΒ βρίσκεται στην 3η θέση της Β’ Εθνικής πόλο

Στο κολυμβητήριο της Χαλκίδας έγινε ο πρώτος γύρος του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής πόλο…

28 Μαΐου 2024

Ο Πάνος Σόμπολος για τις «Βεντέτες» στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου

  Το βιβλιοπωλείο Πλαστελίνη και οι Εκδόσεις Πατάκη την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 7.30 το…

28 Μαΐου 2024

Όλα ανοιχτά με Κίτσο – Έχει συμβόλαιο με τον Βόλο, αλλά θέλει να αποχωρήσει

Από τη στιγμή που ο Βόλος παρέμεινε στη Σούπερ Λιγκ φάνταζε πολύ δύσκολο ο Αχιλλέας…

28 Μαΐου 2024

«Dylan Tomas – 31 από τα καλύτερα ποιήματα του μεγάλου Ουαλού ποιητή» στον Βόλο

  Το βιβλίο «Dylan Tomas - 31 από τα καλύτερα ποιήματα του μεγάλου Ουαλού ποιητή»…

28 Μαΐου 2024