Τοπικά

Πρόσληψη έξι ηθοποιών από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου για τη νέα θεατρική παραγωγή «Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής»

Νέα θεατρική παραγωγή προγραμματίζεται από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου για την Παιδική Σκηνή του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ, σύμφωνα με τους όρους της νέας προγραμματικής σύμβασης 2018-2020. Πρόκειται για το θεατρικό έργο του Γιάννη Ταϊπλιάδη, «Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής».
Να αναφερθεί ότι για την πραγματοποίηση του έργου απαιτείται η πρόσληψη έξι ηθοποιών για χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία πρόσληψης, για τις οποίες σχετική απόφαση έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ.

Η σχετική δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 13.200 ευρώ, ενώ η ανάθεση της σκηνοθεσίας αποφασίστηκε να δοθεί στην Εύη Δημητροπούλου, με τη δαπάνη να ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ. Τη σκηνογραφία για τη δημιουργία των σκηνικών της παράστασης θα αναλάβει ο Αλέξανδρος Ψυχούλης και η δαπάνη για την αμοιβή του θα ανέλθει στο ποσό 1.200 ευρώ. Η σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής θα ανατεθεί στον μουσικό Τόλη Κόκκινο, ενώ η δαπάνη για την αμοιβή του θα ανέλθει στο ποσό των 2.500 ευρώ. Επιπλέον, για την πραγματοποίηση της παραγωγής θα απαιτηθεί δαπάνη που αφορά στην εκχώρηση πνευματικών δικαιωμάτων που υπολογίζεται στο ποσό των 1.100 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια για την παρακολούθηση της παράστασης θα έχουν τιμή 3 και 5 ευρώ.

Επιτροπή πρόσληψης καλλιτεχνικού προσωπικού
Στο μεταξύ, το Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ προχώρησε στη λήψη απόφαση για τον ορισμό επιτροπής επιλογής για την πρόσληψη καλλιτεχνικού προσωπικού (ηθοποιών) για τις ανάγκες όλων των παραγωγών του Περιφερειακού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου για το έτος 2020, ως ακολούθως:
-Την κα Δραντάκη Χρύσα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού, δρ Κοινωνιολογίας Τέχνης, ως πρόεδρο της Επιτροπής, με αναπληρωματικό μέλος την κ. Καλαντζή Αναστασία, προϊσταμένη Τμήματος Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης.
-Τον κ. Ανδρέα Μιμαίο, καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου της Δ/νσης Πολιτισμού, δρ Μουσικολογίας, ως τακτικό μέλος με αναπληρωματικό μέλος τον Μπατσκίνη Αργύρη, πτυχιούχο Μουσικής Ακαδημίας Κολωνίας, διπλωματούχο κλασικής κιθάρας, καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου.
-Την Καλαντζή Αγγελική, διπλωματούχο καθηγήτρια χορού και διευθύντρια σπουδών της Δημοτικής Σχολής Χορού, με αναπληρωματικό μέλος την Παρασκευή Τζιμά, ιστορικό αρχαιολόγο, υπεύθυνη στο «Στέκι Παιδιού».
Επίσης ορίστηκε επιτροπή ενστάσεων η οποία απαρτίζεται από τους εξής: Καραμανλάκη Ελευθέριο, προϊστάμενο του Τμήματος Θεάτρου της Διεύθυνσης Πολιτισμού ως Πρόεδρο της Επιτροπής, Ευαγγελία Κατούνια, προϊσταμένη του Τμήματος Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Λυδία Βαρσαμίδου, ειδικότητας Διοικητικών ΠΕ ως μέλη, ενώ καθήκοντα γραμματέα θα εκτελεί η υπάλληλος της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Μπούσια Μαρία ειδικότητας Διοικητικών ΠΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το