Τοπικά

Πρόσληψη ενός ακόμη γιατρού ογκολόγου στο «Αχιλλοπούλειο»

Στην πρόσληψη ενός επικουρικού ογκολόγου γιατρού προχωρεί εντός των ημερών το Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να ενισχυθεί η Μονάδα Χημειοθεραπείας, όπου αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται μόνο ένας μόνιμος γιατρός ο κ. Γιώργος Ρήγας.
Το Νοσοκομείο επρόκειτο πριν περίπου δύο μήνες να ενισχυθεί με ένα επικουρικό ογκολόγο γιατρό που, όμως, αρνήθηκε, με συνέπεια να μείνει ξανά μόνος ο κ. Ρήγας και να περιμένει την επόμενη πρόσληψη επικουρικού ογκολόγου που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες.
Η πρόσληψη τουλάχιστον ακόμη ενός ογκολόγου είναι αναγκαία, αφού, δυστυχώς, τα μηνιαία περιστατικά έχουν αυξηθεί σημαντικά.

 
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου κατάφερε και εξασφάλισε μια θέση μόνιμου ογκολόγου για το Νοσοκομείο μέσα από την προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα.
Εκτός, όμως, από τη Μονάδα Χημειοθεραπείας η διοίκηση στρέφει το ενδιαφέρον της και στις υπόλοιπες Κλινικές, όπου υπάρχουν κενά ή θα δημιουργηθούν προβλήματα από επικείμενες συνταξιοδοτήσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι η ΩΡΛ, όπου σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα σε λίγους μήνες συνταξιοδοτείται ο διευθυντής της Κλινικής. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκτός από τον διευθυντή και ένας επιμελητής, ένας επικουρικός και ένας ειδικευόμενος. Με τη συνταξιοδότηση του διευθυντή της Κλινικής μένουν τρεις γιατροί.

 
«Από τον Οκτώβριο θα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα τον επικουρικό ογκολόγο στη Μονάδα Χημειοθεραπείας που είναι απαραίτητος. Επίσης μέσα στην προκήρυξη του υπουργείου Υγείας υπάρχει πρόβλεψη για μόνιμη θέση ογκολόγου-παθολόγου στο Νοσοκομείο Βόλου» τόνισε ο διοικητής κ. Ματθαίος Δραμητινός και πρόσθεσε πως στις νέες προσλήψεις ήδη έχουμε προκηρύξει μια θέση ΩΡΛ. Βέβαια με την επικείμενη συνταξιοδότηση του διευθυντή της ΩΡΛ, όπως μας έχει αναφέρει, ίσως να μην έχουμε και ειδικευόμενο. Στην Οφθαλμολογική έχει τακτοποιηθεί πλέον το ζήτημα με τους γιατρούς και υπάρχει επάρκεια, αφού δραστηριοποιούνται τρεις και βγαίνουν και σχεδόν όλες οι εφημερίες στον μήνα. Επίσης από τον Οκτώβριο θα έρθει και μια νέα σειρά με τους αγροτικούς γιατρούς, οι οποίοι στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης κάνουν εφημερίες και προσφέρουν πολλαπλά στο Νοσοκομείο».

 

Προκήρυξη αναπληρωτή διοικητή
Προκηρύχθηκε η θέση αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, με απόφαση του υπουργείου Υγείας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού.
Η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 14 Οκτωβρίου 2016.
Δεν δύναται να υποβάλει αίτηση για τις αναφερόμενες θέσεις διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή όποιος εργάζεται ή υπηρετεί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο για το οποίο προκηρύσσεται η θέση, ενώ κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για έως τρεις θέσεις (διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή) σε έως δύο Υγειονομικές Περιφέρειες.
Τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα υποβάλλονται από τους υποψήφιους στην έδρα της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.), αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, σε κλειστό φάκελο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το