Τοπικά

Πρόσληψη 63 εποχικών από τον Δήμο Βόλου

Στην πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τετράμηνης και πεντάμηνης διάρκειας, θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών. Λόγω των έντονων και πολλών βροχοπτώσεων το προηγούμενο χρονικό διάστημα, της μεγάλης ηλιοφάνειας και την αύξηση της θερμοκρασίας έχουν ως αποτέλεσμα τη γιγάντωση τόσο των χορταριών, ζιζανίων και θάμνων με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς τους επόμενους μήνες. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη έκταση του Δήμου και επειδή η πυρασφάλεια γίνεται με την αποκομιδή του μεγάλου όγκου της καύσιμης ύλης από τα απορριμματοφόρα, απαιτείται η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση τετράμηνης και πεντάμηνης διάρκειας ΙΔΟΧ που θα απασχοληθεί από 19 Ιουνίου ώς 17 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα.
-56 εργατών καθαριότητας ΥΕ (συνοδών απορριμματοφόρων) που θα απασχοληθούν από 19/6 έως 18/10.
– 17 οδηγών απορριμματοφόρων αυτοκινήτων ΔΕ με άδεια Γ’ κατηγορίας που θα απασχοληθούν από 19/6 έως 18/11.
Η πρόσληψη του παραπάνω προσωπικού έρχεται προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Ανάθεση εργασιών διαχείρισης προϊόντων εκταφών
Στο μεταξύ το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει και την ανάθεση εργασιών διαχείρισης και διάθεσης προϊόντων εκταφών από τα κοιμητήρια της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων σε ιδιώτη. Μετά τη διενέργεια της εκταφής, τα προϊόντα που προκύπτουν (μάρμαρα, τσιμεντόλιθοι, χαλίκι, σίδηρα και άλλα), οδηγούνται μέχρι σήμερα, με τα φορτηγά οχήματα της υπηρεσίας, στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Ν.Μαγνησίας, στον ΧΥΤΑ Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου. Στο πλαίσιο των αποφάσεων 2001/118/ΕΚ και 2001/573/ΕΚ που τροποποίησαν την 2000/532/ΕΚ και το υπ’ αριθμ.1909/β/22-12-2003 ΦΕΚ «Μέτρα και Όροι για την Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων. Εθνικός και περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης» θα πρέπει όλα τα προϊόντα των εκταφών να περνούν από μηχανική επεξεργασία, να ανακτώνται τα επαναχρησιμοποιούμενα υλικά και τα υπόλοιπα να προωθούνται στον ΧΥΤΑ Βόλου, με στόχο τον περιορισμό του συνολικού όγκου των αποβλήτων και τη μείωση των επιβλαβών συνεπειών για την υγεία και το περιβάλλον, μέσω της επαναχρησιμοποίησης, της ανάκτησης υλικών και της ανακύκλωσης, ώστε να μειώνεται η ποσότητα των αποβλήτων προς τελική διάθεση.
Παράταση για τη πλατεία Πανεπιστημίου
To Δ.Σ. αναμένεται να εγκρίνει επίσης την παράταση της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης του έργου «Διαμόρφωση πλατείας Πανεπιστημίου». Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε αποφασιστεί η επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης της σύμβασης του έργου για έξι μήνες, δηλαδή ώς τις 31 Μαρτίου. Με αίτησή του ο ανάδοχος ζήτησε παράταση τεσσάρων μηνών λόγω των καθιζήσεων που προέκυψαν στον πλακοσκεπή αγωγό όμβριων υδάτων, των ανακαλυφθέντων βόθρων και αρτεσιανών φρεατίων και της αποκατάστασής τους, καθώς και της ανάγκης σύνταξης ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών που θα περιλαμβάνει τις εργασίες αντιμετώπισης των παραπάνω προβλημάτων. Θα δοθεί έτσι παράταση έως τις 30 Ιουλίου.

Share
Ετικέτες: πρόσληψη

Πρόσφατα άρθρα

Βιβλία με επιστημονικό ενδιαφέρον – «Ο διαταραγμένος νους» και «Τοκέι»

    Του  Μηνά Χαραλαμπίδη,  βιολόγου    Ο διαταραγμένος νους,  Eric R. Kandel,  Πανεπιστημιακές Εκδόσεις…

16 Ιουνίου 2024

Το Μουσικό Σχολείο τιμά δέκα Έλληνες συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς μέσα από τη φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου διοργανώνει συναυλία την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου…

16 Ιουνίου 2024

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τα θρησκευτικά μνημεία της νέας πόλης Αμμοχώστου» photos – videos

Το ιστορικό βιβλίο «Τα θρησκευτικά μνημεία της νέας πόλης Αμμοχώστου» των Ανδρέα Φούλια και Χριστόδουλου…

16 Ιουνίου 2024

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων τίμησε τους 31 Προσκόπους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα -Photos

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας – Βόλου τίμησε τους 31 Προσκόπους…

16 Ιουνίου 2024

Συναυλία μνήμης για την Κύπρο

Συναυλία για την Κύπρο με τίτλο «Η δική μου η πατρίδα έχει μοιραστεί στα δυο»…

16 Ιουνίου 2024

Πασίγνωστος ποινικολόγος αντιμέτωπος με κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία

Δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος πασίγνωστου δικηγόρου σχηματίσθηκε από το τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της…

16 Ιουνίου 2024