Τοπικά

Πρόσληψη 58 διμηνιτών στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Στην πρόσληψη 58 συνολικά ατόμων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα, θα προχωρήσει η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Σχετική απόφαση θα ληφθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεθαύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου (6 μ.μ.).
Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 206 Ν. 3584/2007, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, επιτρέπεται η πρόσληψη από τους ΟΤΑ οποιασδήποτε ειδικότητας προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν ξεπερνά τους δύο μήνες σε συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Υπηρεσίας, η Διεύθυνση Καθαριότητας αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες τους καλοκαιρινούς μήνες αναφορικά με τη Δασοπροστασία, με δεδομένο ότι ο Δήμος Βόλου έχει έκταση περίπου 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, υπάρχουν αστικά (Γορίτσα, Επισκοπή, Ανωμαλιά, Πευκάκια) και περιαστικά (Χάνια, Άγιος Λαυρέντιος, Δράκεια, Άγιος Βλάσιος) δάση, στα οποία θα πρέπει να υπάρχει καθημερινή παρουσία περιπόλων για την πρόληψη των πυρκαγιών, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με τις αυξημένες θερμοκρασίες που επικρατούν σε συνδυασμό με δυνατούς ανέμους.
Ο συνδυασμός της υψηλής βροχόπτωσης (500 mm το προηγούμενο έτος), με την έντονη ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες οδήγησε σε αύξηση της πυκνότητας της βλάστησης και θα πρέπει άμεσα να αφαιρεθεί η ξερή βλάστηση διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών.

Επίσης, οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τον Δήμο Βόλου από τον Νοέμβριο έως σήμερα είχαν σαν αποτέλεσμα να μεταφερθούν φερτά υλικά μέσω των χειμάρρων στη θάλασσα και να τα ξεβράσει το κύμα στο μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής του Δήμου τα οποία θα πρέπει άμεσα να καθαριστούν.
Σύμφωνα με τα παραπάνω καθίσταται αναγκαία η άμεση πρόσληψη 40 εργατών Καθαριότητας ΥΕ, 15 Οδηγών Οχημάτων με άδεια Γ’ κατηγορίας ΔΕ, ενός Χειριστή Μηχανήματος Έργου ΔΕ (Εκσκαφέας – Φορτωτής, Ομάδας Β’ Τάξης Δ’) και δυο κηπουρών ΔΕ.
Δύο (2) Κηπουρούς ΔΕ.
Να αναφερθεί ότι η διάρκεια της απασχόλησης του ανωτέρω προσωπικού, προσδιορίζεται σε 2 μήνες, ήτοι από 5-8-2019 έως και 4-10-2019, ενώ για την πρόσληψή του υπάρχουν εγγεγραμμένες πιστώσεις στον τρέχοντα προϋπολογισμό του Δήμου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το