Τοπικά

Πρόσληψη 31 καθηγητών στη Μαγνησία για Ενισχυτική Διδασκαλία

Σε τροχιά υλοποίησης, έχοντας βέβαια σημειώσει αρκετή καθυστέρηση, φαίνεται πως εισέρχεται το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια της Μαγνησίας, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν ακόμη και 500 μαθητές των οποίων οι γονείς δυσκολεύονται να διαθέσουν χρήματα για τη διδακτική τους ενίσχυση στα φροντιστήρια.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας στον Νομό Μαγνησίας θα λειτουργήσουν 17 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ) εκ των οποίων πέντε θα βρίσκονται στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου καλύπτοντας ανάγκες και άλλων σχολείων.

Πιο αναλυτικά τα ΣΚΑΕ είναι τα εξής: 3ο Γυμνάσιο Βόλου όπου θα παρακολουθούν και μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, το Μουσικό και το Γυμνάσιο Ιωλκού, 7ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου θα παρακολουθούν μαθητές των 9ου και 6ου Γυμνασίων Βόλου, το 8ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου θα παρακολουθούν και μαθητές των 2ου και 5ου Γυμνασίων Βόλου, το 10ο Γυμνάσιο Βόλου όπου θα παρακολουθούν μαθητές και από το 4ο Γυμνάσιο Βόλου, 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας που θα καλύπτει τις ανάγκες και των άλλων τριών Γυμνασίων της Νέας Ιωνίας, Γυμνάσιο Αγριάς (με κάλυψη και των παιδιών από το Γυμνάσιο Λεχωνίων), 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού που θα εξυπηρετεί και τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού και της Ευξεινούπολης, Νέας Αγχιάλου, των Φυλακών Κασσαβέτειας, το Γυμνάσιο Σούρπης ,με κάλυψη και των μαθητών από τον Πτελεό, το Γυμνάσιο Τσαγκαράδας με παρακολούθηση και των μαθητών της Ζαγοράς, το Γυμνάσιο Μηλεών με παρακολούθηση και των μαθητών της Αργαλαστής, το Γυμνάσιο Σκιάθου, το Γυμνάσιο Σκοπέλου, το Γυμνάσιο Γλώσσας και το Γυμνάσιο Αλοννήσου, το Γυμνάσιο Καναλίων.

Συνολικά στα 17 ΣΚΑΕ θα λειτουργήσουν πάνω από 70 τμήματα. Οι μαθητές θα βοηθιούνται στα αρχαία ελληνικά, στα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία και τα αγγλικά.
Για τη διδασκαλία των μαθημάτων θα προσληφθούν αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου δηλαδή θα μπορούν να διδάξουν μέχρι και δεκαπέντε ώρες την εβδομάδα.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας την πρόσληψη 31 αναπληρωτών καθηγητών για την ενισχυτική διδασκαλία εκ των οποίων οι 21 θα διδάξουν στην περιοχή της Α’ Μαγνησίας και οι άλλοι δέκα στα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Το υπουργείο θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων ώστε η ενισχυτική διδασκαλία να ξεκινήσει πριν τα Χριστούγεννα.
Πάντως πολλοί γονείς επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας να ενημερωθούν πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας έχει ως εξής: Για την Α’ Τάξη Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά, δύο ώρες Αρχαία και Αγγλικά, και μία ώρα Φυσική και Χημεία.
Για τη Β’ Γυμνασίου: Τρεις ώρες νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά, δύο ώρες Αρχαία Ελληνικά και Αγγλικά και μία ώρα Φυσική και Χημεία.
Για τη Γ’ Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και γραμματεία και τρεις ώρες Μαθηματικά. δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Αγγλικά Και μία ώρα Φυσική και Χημεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το