Τοπικά

Πρόσληψη 20 εποχικών στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Συνολικά 20 άτομα με πέντε ημερομίσθια τον μήνα για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα προσληφθούν στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος – Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την κάλυψη των αναγκών και την εύρυθμη λειτουργία της.
Στην υπηρεσία Πρασίνου, σήμερα απασχολούνται μόνο έξι άτομα και ενόψει του χειμώνα, θα απαιτηθεί άμεσα στο προσεχές διάστημα, να γίνουν εργασίες καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων και φρεατίων, από υλικά που θα δημιουργήσουν προβλήματα από τις επικείμενες βροχές και να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες των επιμέρους Κοινοτήτων (σχολικές μονάδες – αθλητικοί χώροι).
Το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί ανέρχεται σε 5.200 ευρώ για τις αποδοχές του έκτακτου προσωπικού και 1.320 ευρώ για την κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών.
Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 210 του ν. 3584/07 οι Δήμοι μπορούν να απασχολούν εργατικό και τεχνικό προσωπικό, μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο τον μήνα, εφόσον η σχετική δαπάνη προβλέπεται στους προϋπολογισμούς τους.

Εκμίσθωση αγροκτήματος
Στο μεταξύ, την εκμίσθωση του δημοτικού αγρού, στη θέση «Απαγορευμένο» της κτηματικής περιφέρειας Κοινότητας Αερινού, εκτάσεως 74 στρεμμάτων, για την τετραετία 2021-2024, του οποίου λήγει η σύμβαση, με πλειοδοτική δημοπρασία, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου. Σχετική απόφαση έλαβε και η Τοπική Κοινότητα Αερινού, ενώ το κατώτατο όριο του μισθώματος και οι όροι της δημοπρασίας , θα καθοριστούν από την Οικονομική Επιτροπή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το