Τοπικά

Πρόσληψη 19 εποχικών στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στην πρόσληψη δυο συνολικά ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας τεσσάρων μηνών, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού και την ανάγκη περιορισμού της διάδοσής του θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν ένας χειριστής JCB ΔΕ και ένας εργάτης γενικών καθηκόντων ΔΕ 16. Η συνολική δαπάνη για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών θα ανέλθει στις 9.200 ευρώ, ενώ να αναφερθεί ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 19.970 ευρώ για ενέργειες αποφυγής διάδοσης του COVID-19.
Επίσης, αποφασίστηκε η πρόσληψη 17 ατόμων εποχικού προσωπικού, για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών, τα οποία θα απασχοληθούν με πέντε ημερομίσθια τον μήνα από 24 έως 30 Απριλίου.

Στο μεταξύ, σε κατανομή της επιχορήγησης του υπολοίπου ποσού ΣΑΤΑ 2020, το οποίο ανέρχεται σε 86.949 ευρώ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου. Τα ποσά κατανέμονται ως εξής: Προμήθεια κερκίδων για το γήπεδο Στεφανοβικείου (19.960 ευρώ), μετατόπιση στύλου επί της οδού Εθνικής Ανεξαρτησίας ΔΕΗ (550 ευρώ), προμήθεια μεταλλικού οικίσκου στέγασης Υπηρεσίας Καθαριότητας, Πρασίνου στο νέο αμαξοστάσιο Δήμου Ρήγα Φεραίου (40.000 ευρώ), λογισμικό καμερών ελέγχου ταχύτητας (5.704 ευρώ, προμήθεια κάδων έτους 2019 (9.820 ευρώ).
Να αναφερθεί ότι ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαϊωάννου καταψήφισε την κατανομή για τους κάδους και το λογισμικό, επισημαίνοντας πως «θα μπορούσε να γίνει αργότερα και όχι μέσα στη δύσκολη περίοδο λόγω του κορωνοϊού».
Την παράταση στην ολοκλήρωση του έργου «Συντήρηση – Επισκευή κτιρίου στέγασης γεωργικών εργαλείων», για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, κάνοντας δεκτό το αίτημα του εργολάβου και τη σχετική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας. Να αναφερθεί ότι το έργο έπρεπε βάσει της συμβατικής υποχρέωσης να παραδοθεί στις 7 Ιανουαρίου, ενώ με τη χορήγηση της παράτασης θα είναι έτοιμο στις 11 Ιουνίου.

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με ομόφωνη απόφαση που έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα στεγαστεί στο κτίριο που θα εδρεύει η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι».
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας «η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου δρομολογείται, προκειμένου να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους δημότες μας, που έχουν ανάγκη μέσω αυτής της δομής τη δύσκολη περίοδο που περνάμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Λόγω της ενδημούσας οικονομικής κρίσης, το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού αποτελεί μείζον ζήτημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με συλλογικές προσπάθειες. Πλέον όλο και περισσότεροι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το φαινόμενο αυτό συναντάται σε μεγάλο βαθμό και στον Δήμο μας, όπου πολλοί συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται καθημερινά από την ανεργία και τη φτώχεια» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το