Ελλάδα

Προσλήψεις 300 γιατρών στα νοσοκομεία ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Στην άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων ιατρών στις ΜΕΘ αλλά στην περαιτέρω αύξηση κλινών εντατικής θεραπείας προχωράει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην Βουλή καταθέτοντας την σχετική τροπολογία.

«Καταβάλουμε προσπάθεια για να μείνει η χώρα όρθια και το ΕΣΥ να μην αφήσει κανένα συμπολίτη μας απροστάτευτο» είπε ο κ. Κικίλιας για να προσθέσει «η τροπολογία προβλέπει άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων ιατρών στις ΜΕΘ. Οι 200 προσλήψεις αφορούν αιτήσεις και διαδικασίες που ούτως ή άλλως τρέχουν και οι 100 επιλαχόντες. Όλοι θα περάσουν με άμεσες διαδικασίες από Δευτέρα στο ΕΣΥ».

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι ειδικευόμενοι που το επιθυμούν θα μπορούν να παρατείνουν την υπηρεσία τους στο ΕΣΥ όπως επίσης θα μπορεί να παραταθεί η θητεία:

-ιατρών κοντά στο όριο συνταξιοδότησης που συνταξιοδοτούνται στις 31/12 δύναται επεκταθεί αν το επιθυμούν για άλλους 6 μήνες μέχρι 31/6/2021
-δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να μπορέσουν υπηρετήσουν ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας κι αποζημίωση (αναγκαστική επίταξη)
Παράλληλα με αυτά τα μέτρα για επίσπευση και ταχεία ενίσχυση του ΕΣΥ «επεκτείνουμε τη δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων».

Για ομολογία αποτυχίας έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ενώ η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε ότι η τροπολογία έπρεπε να έρθει νωρίτερα στην Βουλή.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το