Τοπικά

Πρόσκοποι και Οδηγοί του Βόλου δεν ξεχνούν

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Περιφερειακής Εφορείας Μαγνησίας και η Ομάδα Συνεργασίας του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών Τοπικού Τμήματος Βόλου την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου τέλεσαν στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη θανόντων Προσκόπων και Οδηγών. Παρευρέθηκαν τα μέλη της Ενώσεως της Περιφερειακής Εφορείας Μαγνησίας και της Ομάδας Συνεργασίας Βόλου και εκπρόσωποι Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων όπως του 3ου Νέας Ιωνίας, 9ου Βόλου και 58ου Βόλου. Καθώς συγγενείς και φίλοι θανόντων Προσκόπων και Οδηγών, που μαζί στο παρελθόν, ως παιδιά, ως φίλοι, ως Πρόσκοποι και Οδηγοί συμμετείχαν σε κατασκηνώσεις, έπαιξαν και τραγούδησαν.
Ο αρχιμανδρίτης Επιφάνειος Δημητρίου με σύντομο και περιεκτικό λόγο αναφέρθηκε στο έργο και προσφορά του προσκοπισμού και οδηγισμού στο παιδί και στη κοινωνία.
Στο ξενοδοχείο Παρκ προσφέρθηκε το «σιτάρι» που ήταν προσφορά των οικογενειών Ρίτσας Βαλετοπούλου, Αντώνη Ζιουρά και Γιάννη Χατζάκου. «Η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου και ο καφές ήταν προσφορά του κ. Μιλτιάδη Μουστακαλή, παλαιού μέλους της Ένωσης, που φιλοξένησε στο ξενοδοχείο του τη συγκεκριμένη εκδήλωση τιμώντας τη μνήμη των Οδηγών και Προσκόπων που δεν είναι πια μαζί μας. Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών τους ευχαριστούν. Η μνήμη όλων ας είναι αιώνια» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το