Τοπικά

Προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν σε 4ο Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Σε δύο ακόμη σχολεία, το 4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και το 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνία, θα φοιτούν από φέτος προσφυγόπουλα, καθώς παρατηρείται αύξηση των μαθητών. Πέρυσι 40 προσφυγόπουλα είχαν φοιτήσει σε γυμνάσια και Λύκεια στο πρωινό διδακτικό ωράριο.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σήμερα αναμένεται να γίνει η κατανομή των προσφυγόπουλων.
Τα προσφυγόπουλα που παρακολουθούν το πρωινό διδακτικό ωράριο προέρχονται από τις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα, από τον ξενώνα «Άρσις» και από την Παιδόπολη Αγριάς του Ερυθρού Σταυρού.
Πέρυσι προσφυγόπουλα φοίτησαν στο Γυμνάσιο Ιωλκού, το 2ο Γυμνάσιο βόλου, το 10ο Γυμνάσιο βόλου, τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Στο 5ο Δημοτικό Βόλου θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά το τμήμα διδασκαλίας και ένταξης στην εκπαιδευτική διαδικασία για τα προσφυγόπουλα μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Εκτιμάται ότι στο σχολείο θα φοιτήσουν γύρω στους δεκαπέντε μαθητές οι οποίοι διαμένουν με τους γονείς τους στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα.
Είναι η τρίτη χρονιά που θα λειτουργήσει τμήμα ΔΥΕΠ για αυτά τα παιδιά. Πρόπερσι το τμήμα είχε λειτουργήσει στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, πέρυσι στο 2ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, ενώ φέτος ήρθε η σειρά του 5ου Δημοτικού Βόλου.
Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός αναμένεται να αναλάβει τη διδασκαλία των προσφυγόπουλων, όπως συνέβαινε άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια.

Θα τιμηθεί ο π. Ιωάννης Μανίκας
Τον π. Ιωάννη Μανίκα, τ. διευθυντή του 7ου ΓΕΛ Βόλου θα τιμήσει η διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μεθαύριο Παρασκευή σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο συγκρότημα Μουρτζούκου.
Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει καθιερωθεί να τιμώνται οι διευθυντές σχολικών μονάδων που αφυπηρετούν.
Επίσης μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί στη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνάντηση όλων των διευθυντών σχολικών μονάδων.
Στο μεταξύ εγκρίθηκαν όλα τα ολιγομελή τμήματα των ΓΕΛ για τη Μαγνησία μετά από πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προς το υπουργείο Παιδείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το