Τοπικά

Προσφυγόπουλα στο 5ο Δημοτικό Βόλου

Στο 5ο Δημοτικό Βόλου, όπου φέτος θα λειτουργήσει και τάξη για τα προσφυγόπουλα από τις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα, τελέστηκε χθες το πρωί ο επίσημος αγιασμός της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ το «παρών» έδωσαν ο διευθυντής πρωτοβάθμιας κ. Γιώργος Πολύζος, εκπρόσωποι τοπικών πολιτικών αρχών, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι μαθητές και πολλοί γονείς.
Ο κ. Πολύζος ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν μια καλή σχολική χρονιά και να μπορέσουν να λάβουν όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις καθώς και στους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων παραγωγικό διδακτικό έργο.
Στην σύντομη ομιλία του ο μητροπολίτης Δημητριάδος μίλησε για τη σπουδαιότητα της μαθητικής συνύπαρξης, στη μεγάλη μαθητική οικογένεια, που δημιουργεί προϋποθέσεις ευγενούς άμιλλας: «Καλείστε να δείξετε τον καλύτερό σας εαυτό, να βοηθήσετε τους άλλους, να προοδεύετε και να χαίρεστε μαζί, να επιδεικνύετε αγάπη, που είναι η ουσία του Θεού. Άρα, όταν κανείς γνωρίζει την αγάπη, γνωρίζει και τον Θεό, όταν αγαπά τον άλλον, αγαπά το δημιούργημα του Θεού. Να γνωρίζετε ότι το πιο σημαντικό στη ζωή είναι η αληθινή αγάπη και τότε ο Θεός θα είναι μαζί σας…» τόνισε.
Ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού Βόλου κ. Απόστολος Ατσιάς τόνισε πως «προσπαθούμε μέσα από ένα υγιές εκπαιδευτικό περιβάλλον να μετουσιώσουμε το όραμα της κοινωνίας για τη διαμόρφωση σωστών ανθρώπων σε πραγματικότητα και να εμπνεύσουμε τους μαθητές για σεβασμό σε όλους και όλα. Το σχολείο μας εδώ και χρόνια μέσα από τις δράσεις του καλλιεργεί στα παιδιά ευαισθησίες και αξίες για την αποδοχή του διαφορετικού. Υλοποιούμε πρόγραμμα ανακύκλωσης, ενώ φέτος θα έχουμε και δεύτερο πρόγραμμα Εράσμους με θέμα τη σωστή διατροφή. Είμαστε ένα εξωστρεφές σχολείο με κεντρικό μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Σε αυτό το πνεύμα εξωστρέφειας που μας διακατέχει, θεωρούμε σημαντικό που θα φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την Τάξη για τα προσφυγόπουλα».
Το Τμήμα ΔΥΕΠ όπως ονομάζεται διαφορετικά η τάξη με τα προσφυγόπουλα θα έχει φέτος δώδεκα αγόρια και κορίτσια ηλικίας μέχρι δώδεκα ετών. Τα παιδιά που διαμένουν στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα, προέρχονται από το Ιράκ, τη Συρία.
«Οι μαθητές αυτοί έχουν ήδη παρακολουθήσει τις αντίστοιχες τάξεις που λειτούργησαν πέρυσι και πρόπερσι στα σχολεία της πόλης μας και γνωρίζουν να μιλούν τα ελληνικά» τόνισε ο διευθυντής του σχολείου.
Στο 5ο Δημοτικό έχει τοποθετηθεί εδώ και λίγες μέρες αναπληρώτρια δασκάλα που θα αναλάβει τη διδασκαλία των προσφυγόπουλων.
Στο σχολείο θα φοιτούν φέτος 200 μαθητές. Το κτίριο που στεγάζεται ανεγέρθηκε πριν έναν και πλέον αιώνα, αλλά, όπως επισημαίνει ο κ. Ατσιάς με τις συντηρήσεις που έχουν γίνει, όπως ελαιοχρωματισμός, βρίσκεται σε πολύ κατάσταση, ενώ αξιοποιήθηκαν και οι υπόγειοι χώροι. Επίσης όλες οι αίθουσες διαθέτουν προτζέκτορες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το