Τοπικά

Προσφυγή σε ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου ζητεί το ΤΕΕ Μαγνησίας

ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Επιστολή με την οποία ζητάει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρξει προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου, απέστειλε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, προς το Κεντρικό ΤΕΕ.

Ειδικότερα, στην επιστολή που αποστέλλεται προς τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργο Στασινό και κοινοποιείται στους προέδρους και τις Δ.Ε. Περιφερειακών Τμημάτων ΤΕΕ, αναφέρονται τα εξής:

«Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από άλλους κλάδους ελευθέρων επιστημόνων επαγγελματιών μετά την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού νόμου, θα υπάρξει από μέρους τους προσφυγή στη Δικαιοσύνη, στη βάση του γεγονότος ότι ο νέος νόμος καθιερώνει ένα σύστημα μη αναδιανεμητικό, μη ανταποδοτικό, μη αναλογικό, αντιαναπτυξιακό, που διώχνει επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες από τη χώρα.

Επίσης, όπως έχει αναφερθεί, ο νέος τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών δημεύει τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, άρα παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, ενώ για τα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, το νέο ταμείο είναι ενιαίο μόνο στα χαρτιά, αφού δεν υπάρχουν ενιαίοι κανόνες, και, συνεπώς, παραβιάζεται η αρχή της ισονομίας και της ισότητας.

Είναι γεγονός ότι όλο το χρονικό διάστημα πριν τη ψήφιση του νόμου, οι διπλωματούχοι μηχανικοί σε άριστη συνεργασία με τους υπόλοιπους κλάδους ελευθέρων επιστημόνων επαγγελματιών, είχαν συγκροτήσει ένα αρραγές μέτωπο αντίδρασης, πρωτοφανές για τα δεδομένα της χώρας μας.

Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε πιο δραστικά μέτρα αντίδρασης του νέου νόμου για το Ασφαλιστικό, ο οποίος μας ισοπεδώνει ως επαγγελματίες.

Για αυτό το λόγο θεωρούμε ότι πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλία, έτσι ώστε όλοι μαζί οι ελεύθεροι επιστήμονες επαγγελματίες να προσφύγουμε στην Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, ώστε να προστατέψουμε την εργασία μας, τα μέλη μας, τις οικογένειες μας και εν κατακλείδι τις ίδιες τις ζωές μας», καταλήγει η επιστολή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το