Τοπικά

Προσφυγές από τον Δήμο Ν.Πηλίου κατά αποφάσεων της ΡΑΕ για δυο αιολικά πάρκα

Με την άσκηση ενδικοφανών προσφυγών, οι οποίες θα κατατεθούν άμεσα, απαντά ο Δήμος Νοτίου Πηλίου στις αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα, στις θέσεις «Παλιομέλισσο» και «Αντραγασά» της Δημοτικής Ενότητας Αφετών του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Να αναφερθεί ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου προχώρησε στον ορισμό δικηγόρου για την κατάθεση των δυο προσφυγών.
Ως γνωστόν, η ΡΑΕ έχει προχωρήσει στην έκδοση αδειών παραγωγής σε δύο σταθμούς αιολικής ενέργειας στο Νότιο Πήλιο, στις προαναφερόμενες θέσεις στις Αφέτες, συνολικής ισχύος 6 MW. Μάλιστα, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου προχώρησε σε σχετική καταγγελία στις 26 Μαΐου, καταθέτοντας παράλληλα σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τραγικά νέα είχε κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών – Δήμου Νοτίου Πηλίου», επισημαίνοντας ότι «παρά τις αντίθετες αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο η ΡΑΕ προχώρησε σε άδεια. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ενημερώσει τους δημότες για τις ενέργειες που έχει κάνει. Περιμένουμε απάντηση».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός έχει αποστείλει έγγραφο στο υπουργείο Περιβάλλοντος και τους συναρμόδιους φορείς, από τις 12 Μαρτίου, με το οποίο ζητούσε «να προβούν σε όλες τις διορθωτικές διοικητικές και νομοθετικές ενέργειες που απαιτούνται ώστε να λαμβάνουν υπόψη την απόφαση του Δήμου μας, καθώς και τις προηγούμενες απορριπτικές αποφάσεις σχετικά με την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στον Δήμο Νοτίου Πηλίου».
«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνουν αιολικά πάρκα στην περιοχή και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον περασμένο Δεκέμβριο. Προχωρούμε στην κατάθεση ενδικοφανών προσφυγών κατά των αποφάσεων της ΡΑΕ για να «φρενάρουμε» τις σχετικές αποφάσεις. Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στον ορισμό δικηγόρου για να τις καταθέσει. Είμαστε αντίθετοι στα αιολικά πάρκα τόσο στις Αφέτες, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπως έχουμε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή μας και στην ύπαρξη ιστού εταιρείας για μετρήσεις» δήλωσε στη «Θ» ο κ. Μιτζικός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το