Αθλητισμός

Πρόσφυγας υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με το Αμβούργο

jata.14.6.708

Πριν από ένα χρόνο, έκανε το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη, με το όνειρο απλά να ζήσει καλύτερα. Την Τρίτη, ο Μπάκερι Τζάτα έγινε το νέο απόκτημα του Αμβούργου.

Ο 18χρονος πρόσφυγας από την Γκάμπια υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα. Είχε εντυπωσιάσει τους ανθρώπους του Αμβούργου όταν τον είχαν δει σε μία προπόνηση τον Ιανουάριο, αλλά έπρεπε να περιμένουν να κλείσει τα 18 του χρόνια για να υπογράψει, κάτι που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Τζάτα άφησε πίσω του πέρυσι την Γκάμπια και έφτασε στην Ιταλία και από εκεί στη Γερμανία. Εκεί, κατέληξε στην ακαδημία του Λόταρ Κάνενμπεργκ, πρώην επαγγελματία πυγμάχου, ο οποίος βοηθά νέους με προβλήματα. Το αθλητικό ταλέντο του Τζάτα έγινε γρήγορα αντιληπτό και τα πράγματα πήραν σταδιακά τον δρόμο τους.

«Μεγάλωσα χωρίς γονείς. Για εμένα οι συνθήκες στην Αφρική ήταν άσχημες. Ηξερα ότι έπρεπε να κάνω αυτό το επικίνδυνο και δύσκολο ταξίδι για να ξεφύγω, αν ήθελα να έχω μία ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Πήρα πολλά ρίσκα, ήταν δύσκολα, αλλά τώρα θέλω να κοιτάζω μπροστά», είπε ο νεαρός στην ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Οσο για το όνειρό του, είναι το πιο απλό και συνάμα πιο σημαντικό. «Θέλω μόνο να ζήσω. Να ζήσω, όπως οι άλλοι άνθρωποι στη Γερμανία. Και για αυτό θα δώσω τα πάντα και θα δουλέψω σκληρά», απάντησε.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το