Κόσμος

Πρόσφυγας προσέφυγε κατά του Facebook για τη selfie με την Μέρκελ

Σήμερα ξεκινάει σε γερμανικό δικαστήριο η εκδίκαση της υπόθεσης ενός Σύρου πρόσφυγα που κατέθεσε αγωγή κατά του Facebook, με αφορμή αναρτήσεις και φωτομοντάζ που αναρτήθηκαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που τον συνδέουν με τρομοκρατικές και ρατσιστικές επιθέσεις.

Οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν μια selfie φωτογραφία που δείχνει τον 19χρονο από την Δαμασκό Ανάς Μονταμάνι με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον Σεπτέμβριο του 2015, σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη συνοικία Σπαντάου του Βερολίνου.
Η εν λόγω φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook σε ανώνυμους λογαριασμούς μαζί με αναρτήσεις που ανέφεραν ψευδώς ότι ο 19χρονος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών τον Μάρτιο του 2016 και για την πυρπόληση ενός άστεγου τον Δεκέμβριο από έξι μετανάστες σε σταθμό του μετρό στο Βερολίνο.
«Κάποιοι άνθρωποι επιχειρούν να αμαυρώσουν τη φήμη των προσφύγων σαν εμένα και χρησιμοποιούν το Facebook για να διασπείρουν μίσος εναντίον μας», είπε ο Μονταμάνι τηλεφωνικώς στο Reuters από το Βίρτσμπουργκ.
Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ήδη αφαιρέσει δύο δυσφημιστικές αναρτήσεις που επισήμανε ο δικηγόρος του Μονταμάνι αλλά δεν μπορεί να αφαιρέσει όλο το υλικό που σχετίζεται με τις φωτογραφίες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το