Τοπικά

Προσφορά φαρμάκων στο Γηροκομείο και στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων

Φάρμακα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων (ΕΚΚΝ) Βόλου και στο Γηροκομείο Βόλου θα προσφέρει αυτές τις ημέρες και ενόψει του Πάσχα, η Κοινωνική Μέριμνα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και της Μητρόπολης Δημητριάδος, όπως πλέον έχει μετονομαστεί το Κοινωνικό Φαρμακείο.
Η δράση της Κοινωνικής Μέριμνας είναι σταθερή και ο κόσμος ανταποκρίνεται στέλνοντας φάρμακα στις Ενορίες, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των φαρμακοποιών.
Σήμερα το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο, όπου στεγάζεται η κοινωνική μέριμνα, θα επιχειρηθεί η οργάνωση της προσπάθειας για αποστολή κιβωτίων με φάρμακα σε ιδρύματα και φορείς της πόλης μας.
Και θα είναι η πολλοστή φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με το κοινωνικό φαρμακείο από το 2011 και η οποία έχει αγκαλιαστεί από την κοινωνία» ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης που συμπλήρωσε πως «από τη στιγμή που ο νόμος επιτρέπει σε όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, να έχουν πρόσβαση στο φάρμακο μέσω των Νοσοκομείων, ο ρόλος της Κοινωνικής Μέριμνας εδράζεται κυρίως στην εξυπηρέτηση των ιδρυμάτων, των φορέων και άλλων σημείων της περιοχής μας. Βέβαια, αν τα πράγματα αλλάξουν, είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να προσφέρουμε και σε πολίτες».
Το ενθαρρυντικό είναι πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, οι Βολιώτες ανταποκρίνονται και συνεχίζουν να προσφέρουν φάρμακα και άλλα σκευάσματα στην Κοινωνική Μέριμνα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας για την ενίσχυση των τοπικών ιδρυμάτων και άλλων φορέων που έχουν ανάγκη.

Και βασικός υποστηρικτής της προσπάθειάς τους είναι οι ίδιοι οι συμπολίτες που προσφέρουν φάρμακα και τα πηγαίνουν στις Ενορίες και από εκεί αποστέλλονται στην Κοινωνική Μέριμνα που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο. Η σύνδεση της Κοινωνικής Μέριμνας με τη Μητρόπολη και τις Ενορίες είναι πολύ ουσιαστική και οι Ενορίες ενισχύουν τη δράση των φαρμακοποιών. Βέβαια και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί προσφέρουν σκευάσματα για την ενίσχυση των ιδρυμάτων.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης επισήμανε πως «η βοήθεια που προσφέρουν οι πολίτες μέσα από τη διάθεση φαρμάκων είναι πολύ σημαντική και συγκινητική. Η στήριξή τους είναι αμείωτη και μέσα από τις ποσότητες φαρμάκων που συγκεντρώνονται, βοηθούμε ιδρύματα, Νοσοκομείου και άλλους φορείς και κοινωνικές ομάδες. Ουσιαστικά συμπολίτες προσφέρουν φάρμακα και αυτά επιστρέφουν στην ίδια την κοινωνία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το