Τοπικά

Προσφορά αγάπης στην Ευαγγελίστρια Νέας Ιωνίας από μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου

Με γλυκίσματα που οι ίδιοι ετοίμασαν με πολύ αγάπη και μεράκι οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου προχώρησαν σε μια σημαντική πράξη αλληλεγγύης ενισχύοντας με τον τρόπο τους το Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας και τονώνοντας το δωρεάν συσσίτιο που δίνεται καθημερινά σε 130 άπορους.

Οι μαθητές του σχολείου με επικεφαλής την καθηγήτρια πληροφορικής του 9ου Γυμνασίου Βόλου κ. Βάσω Βούλγαρη επισκέφθηκαν χθες το πρωί το Σπίτι Γαλήνης δίνοντας 130 δέματα με γλυκά και άλλα εδέσματα, καθώς και δώρα.

Και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τις εθελόντριες γυναίκες που καθημερινά δίνουν αγώνα για την ετοιμασία των φαγητών.

Εθελόντριες στο Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας

Στην ενορία τους υποδέχτηκε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας π. Κωνσταντίνος Αυγέρης που συνεχάρη τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους η οποία εξελίσσεται πλέον σε θεσμό. «Είναι σημαντικό να αποκτούν οι μαθητές εθελοντική συνείδηση και να καλλιεργείται μέσα τους η αγάπη για τον συνάνθρωπο» ανέφερε ο π. Κωνσταντίνος.

Η κ. Βούλγαρη σημείωσε: «Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχουμε στο συσσίτιο του Σπιτιού Γαλήνης Χριστού του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου.

Όλοι οι μαθητές είναι μέλη της ομάδας του προγράμματος Teachers4Europe. Η θεματολογία που δουλεύουμε φέτος είναι η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η προσφορά και ο σεβασμός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ευχαριστούμε το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα και τον Όμιλο Πειραιώς για τη δωρεάν εκμάθηση της τεχνικής Quilling σε εργαστήρι που έγινε στο χώρο του Μουσείου και για την παροχή δωρεάν των υλικών για την κατασκευή των στολιδιών με την τεχνική αυτή που δωρίσαμε στα παιδιά των σιτιζομένων».

Προσφορά 130 δεμάτων

Η κρίση παραμένει και εμείς βοηθάμε

Τον λόγο στη συνέχεια πήραν οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία.

Η μαθήτρια Καλλιόπη Μπακρατσά τόνισε πως «ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και οι εθελόντριες γυναίκες κάνουν μεγάλο αγώνα για να ανακουφίσουν τους φτωχούς συμπολίτες».

Η Σωτηρία Κοντούλη για δεύτερη χρονιά συμμετείχε στην πρωτοβουλία φτιάχνοντας σοκολατάκια. «Αποφάσισα να συμμετάσχω ξανά για να προσφέρω χαρά σε αυτούς τους ανθρώπους» είπε.

Η Λίνα Πολίνη που από τεσσάρων ετών δραστηριοποιείται στον προσκοπισμό μας είπε πως για τρίτη συνεχή φορά προσφέρει στο Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας τονίζοντας πως «μέσα από τον προσκοπισμό έχω μάθει να προσφέρω και να δρω εθελοντικά. Προσωπικά ετοίμασα για τους συμπολίτες κέικ καρότο».

Η Αντριάννα Καπνιά ανέφερε πως «η κρίση παραμένει στην Ελλάδα, οι ανάγκες είναι εδώ και οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. Γι’ αυτό και εμείς ενεργοποιηθήκαμε. Το να νιώθω ότι ανακουφίζουμε κάποιους ανθρώπους είναι για μένα το καλύτερο συναίσθημα. Έμαθα πολλά πράγματα μέσα από αυτή τη δράση».

Τα ονόματα των παιδιών που συμμετείχαν στο συσσίτιο και στην κατασκευή δώρων για τα παιδιά των σιτιζομένων:

Αυγέρου Ανθή, Ακριβούση Ματίνα, Βαλσάμη Αγγελική, Βαλσάμη Αθανασία, Βίγκλας Σταύρος, Δεληγγιάννη Ελένη, Ευσταθίου Μαρία, Καλατζή Ελένη, Καλλιού Έλενα, Καπνιά Ανδριάνα, Καπουράνης Αποστόλης, Καραγεωργοπούλου Αλίκη, Καραγεωργοπούλου Ιωάννα, Καραποστόλη Κυριακή, Καρναβά Άννα, Κομπογιάννη Μαριαλένα, Κοντούλη Σωτηρία, Κοσύφη Κατερίνα, Κουλούρη Κλεονίκη, Κούργια Κατερίνα, Κωστούλα Αρετή, Κωστούλα Θάλεια, Μαβίδη Ελισάβετ, Μόκα Μαρία, Μπακρατσά Καλλιόπη, Μπέγκα Βανέσα, Μπέτας Αλέξανδρος, Μπουμπούτελα Άννα-Μαρία, Παντελίδου Χαρά, Πολίνι Λίνα, Πούλιου Πένυ, Σακελλαρίου Χριστίνα, Σπανομήτρου Εύη, Τενοπούλου Μάγδα, Τζελέπη Χρύσα, Φοινικοπούλου Άννα, Χρίστοβα Μαργαρίτα.

«Νιώθουμε όμορφα»

Η εθελόντρια εδώ και δεκαπέντε χρόνια στο Σπίτι Γαλήνης κ. Σταματία Κολλάτου δήλωσε πως «ερχόμαστε κάθε Τρίτη και μαγειρεύουμε στο Σπίτι Γαλήνης. Προσφέρουμε χαρά και νιώθουμε όμορφα».

Οι εθελόντριες γυναίκες που τις υποδέχτηκαν στο Σπίτι Γαλήνης, είναι οι εξής: Βασιλική Τέζα, Ευθυμία Λεφάκη, Μάχη Ιωάννου, Κερασία Αργυρίου, Σταματία Κολλάτου, Δήμητρα Καταχανά, Ιωάννα Οικονόμου, Φρόσω Γκουντέλου και Άννα Παλαιοδημοπούλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το