Τοπικά

Προσεγγίσεις στην ελιά σε ημερίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: Η Ελιά και το Ελαιόλαδο, Σύγχρονες Προσεγγίσεις. Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, από 9:30 έως 15:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων (1ος όροφος) του κτιρίου Τσικρίκη Γαμβέτα 6 – Ιάσονος, στον Βόλο.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παρουσιάσει το νέο της δημιούργημα, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, παραγωγής των κτημάτων Πάου Αργαλαστής.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
9:30 Προσέλευση – εγγραφές
10:00 Χαιρετισμοί
Συντονιστής: Κ. Α. Μοράρος, Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου
Εισηγήσεις
10:20 Μαρία Σπανού, πρόεδρος Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου. «Ο ελαιώνας του Πηλίου, από τον μοναδικό Κώστα Λιάπη».
10:50 Γεώργιος Ι. Ευαγγελινός, παραγωγός – ελαιοτρίβης. «Ελαιόλαδο Πηλίου. Το χθες, το σήμερα και το αύριο».
11:10 Δρ. Ιωάννης Ρούμπος, γεωπόνος – ερευνητής, τ. διευθυντής του Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Βόλου. «Ασθένειες της ελιάς – Εμφάνιση μιας νέας καταστρεπτικής ασθένειας στην Ιταλία».
11:30 Περσεφόνη Μαλέτσικα, γεωπόνος, δρ Δενδροκομίας, Γεώργιος Δ. Νάνος, καθηγητής Δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Τσιμέντο και καολίνης στην ελιά: δύο κόνεις, δύο δράσεις».
11:50 Δημήτρης Δερβένης, Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννης Χατζόπουλος, γεωπόνος, Δημοσθένης Μπρούσαλης, σύμβουλος branding & επικοινωνίας. «Από την Ιστορία στις Αγορές του Κόσμου. Το Πανεπιστημιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τους αιωνόβιους ελαιώνες ΠΑΟΥ».
12:10 Χάρης Σιούρας, χημικός μηχανικός, μεταποιητής και έμπορος ελαιών. «Η ελιά και το μέλλον της».
12:30 Κωνσταντίνος Ψυχάρης, παραγωγός ελαιολάδου. «Παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου».
12:50 Πόπη Στρωματιά – Ψυχάρη, παραγωγός – μεταποιητής ελαιολάδου. «Διατροφική αξία του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου υψηλών πολυφαινολών».
13:10 Κυριάκος Παπαγεωργίου, δικηγόρος – ερευνητής. «Οι τρεις αρχαιότερες ελιές στον Κόσμο»!
13:30 Συζήτηση
Θα ακολουθήσει κέρασμα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το