Τοπικά

Προσαρμογή με χαμόγελα από τα προσφυγόπουλα στο 9ο Δημοτικό της Νέας Ιωνίας

Πολύ ήρεμα και φυσιολογικά κύλησε και η χθεσινή δεύτερη ημέρα διδασκαλίας για τα προσφυγόπουλα στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας. Τα παιδιά, ηλικίας από 6 μέχρι και 12 ετών, μετέβησαν με το χαμόγελο στα χείλη στο σχολείο και δείχνουν να προσαρμόζονται πολύ γρήγορα.

Το μάθημα άρχισε γύρω στις 3 το μεσημέρι και έληξε γύρω στις 5.30 το απόγευμα, καθώς είθισται στις πρώτες ημέρες προσαρμογής οι ώρες διδασκαλίας να είναι λιγότερες μέχρι να μπουν στο καθημερινό τετράωρο πρόγραμμα εκπαίδευσης.
Βέβαια χθες, έξω από το σχολείο, δεν περίμεναν τα προσφυγόπουλα οι εκατοντάδες των συμπολιτών, όπως συνέβη προχθές, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αποδοχής και αγάπης για τις πονεμένες αυτές παιδικές ψυχές.
Το λεωφορείο από τον διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης μετέφερε κανονικά τους μαθητές στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, όπου τους περίμενε η αναπληρώτρια δασκάλα για να τους κάνει μάθημα. Μαζί τους ήταν και η συντονίστρια εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα κ. Βίτσιου, η οποία σημείωσε πως τα παιδιά νιώθουν πολύ όμορφα στο σχολείο και έρχονται όχι γιατί πρέπει να ενταχθούν, αλλά επειδή το θέλουν πραγματικά. Μάλιστα έχουν αποκτήσει ένα πλαίσιο επικοινωνίας στα ελληνικά, καθώς από τα τέλη Οκτωβρίου μαθαίνουν ελληνικά μέσα από το παιχνίδι.
Στο σχολείο τα προσφυγόπουλα διδάσκονται τα ελληνικά με βιβλία ειδικά για τη διδασκαλία των ελληνικών ως δεύτερη ξένη γλώσσα σε αλλοδαπούς και παλιννοστούντες.
Εκτός από τα ελληνικά τα προσφυγόπουλα θα διδάσκονται μαθηματικά, μουσική, εικαστικά, αγγλικά, πληροφορική, γυμναστική.
Βέβαια λείπουν οι καθηγητές ειδικοτήτων, αν και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας χθες ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας την πρόσληψη καθηγητών.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Μούσιος ανέφερε πως «η δεύτερη ημέρα διδασκαλίας των μικρών παιδιών από τη Συρία πήγε πολύ καλά. Τα προσφυγόπουλα μεταβαίνουν χαρούμενα στο σχολείο και θέλουν να μάθουν τα ελληνικά και να συμμετάσχουν στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Και εμείς ως εκπαιδευτική κοινότητα θα είμαστε στο πλευρό τους για να τα βοηθήσουμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το