Αθλητισμός

Προς ολοκλήρωση βαδίζει η Φούτμπολ Λιγκ βάσει και των δηλώσεων του Λευτέρη Αυγενάκη

Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος τόνισε πως το πιθανότερο σενάριο είναι τα επαγγελματικά πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν με πιεσμένο πρόγραμμα και χωρίς θεατές στα γήπεδα, βαδίζουμε προς την συνέχιση και ολοκλήρωση και του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ.
Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε πως δεν βλέπει τον λόγο να μην ακολουθήσει και η Ελλάδα τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ, για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, όταν στη χώρα μας τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία, την Αγγλία και την Γερμανία, για παράδειγμα. Χώρες, που ετοιμάζονται να ανάψουν το «πράσινο φως» για την επιστροφή των ποδοσφαιρικών ομάδων στην αγωνιστική δράση, χωρίς βέβαια την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.

Μάλιστα, όπως τόνισε, τα όργανα του ποδοσφαίρου είναι αυτά που θα αποφασίσουν για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων: «Έχω ετοιμάσει ήδη μία διάταξη, την οποία έχω προωθήσει στους αρμοδίους για τη σχετική διαβούλευση. Αυτή η διάταξη θα βάζει το πλαίσιο και θα δίνει το δικαίωμα να αποφασίζουν τα συλλογικά όργανα, που έχουν υπόψιν τους όλες τις παραμέτρους και μετά η πολιτεία θα επικυρώνει την απόφασή τους. Θα αποφασίζουν δηλαδή αν θα πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει το πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης.
Στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως το πρωτάθλημα τη Φούτμπολ Λιγκ θα συνεχιστεί με τη διεξαγωγή των τριών αγωνιστικών που απομένουν για την ολοκλήρωσή του. Μέσα στον Μάιο, αν όλα κυλήσουν ομαλά, οι ποδοσφαιριστές θα κληθούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις, όταν θα ανοίξουν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να γίνει μία μίνι προετοιμασία, πριν οι ομάδες επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.

Θυμίζουμε, πως ο Ολυμπιακός έχει να δώσει δύο παιχνίδια έδρας, με Αιγάλεω και Καβάλα, ενώ ενδιάμεσα η ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη Χαλκιδική την Τρίγλια. Είναι γεγονός, πως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες, εφόσον αυτές επιστρέψουν στα γήπεδα. Η αγωνιστική απραξία είναι λογικό να επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ποδοσφαιριστές, παρότι οι περισσότεροι φροντίζουν στο διάστημα αυτό της καραντίνας να γυμνάζονται, όσο μπορούν, κατ’ οίκον. Θα χρειαστούν, πάντως, γύρω στις 20 μέρες για να γίνει μία μίνι προετοιμασία, πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Για να μπορέσουν οι ομάδες να παρουσιαστούν χωρίς προβλήματα και οι παίκτες να είναι σε θέση να αποκτήσουν ένα σχετικό ρυθμό».

Οι περισσότερες ομάδες, ωστόσο, θα επιστρέψουν στο γήπεδο απλά για να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους. Οι ποδοσφαιριστές δύσκολα θα βάλουν τα πόδια τους στη… φωτιά, κυρίως αυτοί που μένουν ελεύθεροι, υπό το φόβο να τραυματιστούν. Αναμένεται να γίνει μία προετοιμασία τέτοια, ώστε οι παίκτες να μπορούν να βγάλουν ένα παιχνίδι. Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι στη συνέχεια και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι ομάδες θα μπουν και πάλι σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη νέα χρονιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το