Ελλάδα

Προς μεταβίβαση όλων των διοικητικών αρμοδιοτήτων στα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ

αμφιθέατρο

Την πρόθεση του υπουργείου να μεταβιβάσει όλες τις αρμοδιότητες στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και να διατηρήσει μόνο την έγκριση της χρηματοδότησής τους «στο μέτρο του δυνατού» μαζί με την αξιολόγηση μέσω της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας τις αξιώσεις πρυτανικών Αρχών για γενναίες χρηματοδοτήσεις.

Με αφορμή την ακρόαση της νέας προέδρου της ΑΔΙΠ, Νικολέτας Παϊσίδου ενώπιον της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το καθεστώς των μετεγγραφών, αναγνωρίζοντας ότι «ο νόμος είναι γενναιόδωρος, αφού από 1.500 μετεγγραφές ετησίως, φτάσαμε στις 10.000 μετεγγραφές».

Πράγματι, υπάρχει πληθώρα φοιτητών σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμια, είπε ο υπουργός Παιδείας, πρόσθεσε όμως ότι «τελικά, οι φοιτητές είναι καταμερισμένοι εν πολλοίς και αν εξαιρέσει κανείς κάποια τμήματα, τα υπόλοιπα δεν θίγονται». Πλην του Δημοκρίτειου, που χάνει 1.400 φοιτητές και παίρνει 44, κανένα άλλο Ίδρυμα της περιφέρειας δεν έπαθε ζημία, είπε ο υπουργός Παιδείας.

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετης χρηματοδότησης για ορισμένα Τμήματα. «Επειδή υπάρχουν διάφορα παράπονα, κυρίως από τον κ. Φορτσάκη, λέω να βοηθήσουμε με μια πρόσθετη χρηματοδότηση το 2015, στα τμήματα στα οποία έχουν πληθώρα φοιτητών. Μηχανολόγοι του Πολυτεχνείου, ηλεκτρολόγοι του Πολυτεχνείου, αρχιτέκτονες, παιδαγωγικό ίσως, ιατρική» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Αναλυτικά στο ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το