Οικονομία

Προς κατάργηση ο νόμος Χατζηδάκη για το γάλα

gala

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος να καταργήσει το νόμο “Χατζηδάκη” που επιμήκυνε κατά δύο ημέρες τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος.
“Οι τιμές στο γάλα έπεσαν από τις 22 Σεπτεμβρίου 5% έως 10%, αλλά όχι λόγω του νόμου”, επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο οποίος σημείωσε ότι θα επανεξετάσει το νόμο στα τέλη του χρόνου.
Ο κ. Γιακουμάτος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε καλώντας τις εταιρίες γαλακτοκομικών και τα σούπερ μάρκετ ώστε να επιδείξουν εταιρική κοινωνική ευθύνη. Ο ίδιος αποκήρυξε τις “συμφωνίες κυρίων” και προανήγγειλε ανάλογες ενέργειες και με άλλους κλάδους της αγοράς.
Μάλιστα, έδειξε την αγορά των απορρυπαντικών ως επόμενο πεδίο δράσης υπογραμμίζοντας ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης διενεργούν μελέτη για τον κλάδο.
Ο κ. Γιακουμάτος επέμενε στο στόχο του για “μειώσεις των τιμών”, καθώς όπως είπε, “τα νοικοκυριά έχουν χάσει το 40% του εισοδήματος τους και υποφέρουν. Πρέπει να τα βοηθήσουμε”.
Κυριακές, εκπτώσεις – προσφορές
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην εκδίκαση της υπόθεσης των Κυριακών στις 7 Νοεμβρίου, λέγοντας ότι επιμένει στην ορθότητά της και τόνισε ότι θα στειρείξει με επιχειρήματα το περιεχόμενό της.
Ανήγγειλε επίσης αλλαγές στο καθεστώς των εκπτώσεων και των πρσφορών λέγοντας ότι τελειώνει η διαβούλευση και μόλις δει τα αποτελέσματά της θα προχωρήσει σε αποφάσεις.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το