Τοπικά

Προς εκδίκαση η υπόθεση του αντιδημάρχου Δημ. Καντόλα “Θ”

καντόλας

Για αρχές Σεπτεμβρίου έχει προσδιοριστεί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η εκδίκαση της υπόθεσης του αντιδημάρχου Βόλου Δημ. Καντόλα στο Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, η οποία αφορά πλαστά τιμολόγια στη διάρκεια της θητείας του στον πρώην Δήμο Αισωνίας. Να αναφερθεί, ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει αμετάκλητο βούλευμα για τον κ. Καντόλα από τις 28 Απριλίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν έχει εκδώσει ακόμη τη διαπιστωτική πράξη για να τεθεί σε αργία ο αντιδήμαρχος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΙΚΑ Βόλου έχει δεχτεί κλήση για τη δίκη, καθώς έχει έννομο συμφέρον.
Στον αντιδήμαρχο Βόλου έχουν επιβληθεί προ μηνών περιοριστικοί όροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ, ενώ του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος.
Να αναφερθεί ότι η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ στην Αττική, για τον εντοπισμό επιχείρησης εργολάβου που είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια σε όλη την Ελλάδα και είχε εξαφανιστεί. Η υπόθεση, η οποία, στην περιοχή μας, ήλθε στο φως από ελέγχους της ΔΟΥ και του ΙΚΑ, αφορά χρηματικά εντάλματα για εικονικά – πλαστά τιμολόγια του εν λόγω εργολάβου, που φέρονται να υπογράφηκαν και να πληρώθηκαν το Νοέμβριο του 2010, δηλαδή ένα μόλις μήνα πριν η διοίκηση αλλάξει μορφή και συγκροτηθεί ο ενιαίος Καλλικρατικός Δήμος Βόλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα δόθηκαν για έργα που φέρονται να έγιναν, ενώ δεν ήταν ενταγμένα στο τεχνικό πρόγραμμα 2010 του τότε Δήμου Αισωνίας, εντοπίστηκαν, δε, διάφορες παρατυπίες στις διαδικασίες παραλαβής των έργων και ελλείψεις στα παραστατικά των ενταλμάτων.
Η δικαιοσύνη εξετάζει το πώς ο κ. Καντόλας βρήκε το συγκεκριμένο εργολάβο, μέσω ποιου, πώς συνεργάστηκε μαζί του, ποιον πλήρωνε κλπ.
Όπως προαναφέρθηκε, η εκδίκαση της υπόθεσης στο Δικαστήριο της Λάρισας προσδιορίστηκε για αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ εντός των ημερών αναμένεται και η έκδοση της διαπιστωτικής πράξης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, με την οποία ο αντιδήμαρχος θα τίθεται σε αργία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το