Τοπικά

Προς αυτονόμηση το ΕΠΑΛ Σκιάθου

Θετική είναι η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου για τη μετατροπή του ΕΠΑΛ που λειτουργεί ως παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, σε αυτόνομη σχολική μονάδα ως ΕΠΑΛ Σκιάθου με δική του διεύθυνση. Σε έγγραφο που έστειλε στις 5 Νοεμβρίου η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο διευθυντής Χαράλαμπος Σταχτέας προτείνει την αυτονόμηση της σχολικής μονάδας και την ίδρυση του ΕΠΑΛ Σκιάθου με τη λειτουργία δύο τομέων στη Β’ τάξη: Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας και τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας. Παράλληλα προτείνεται να λειτουργήσουν τέσσερις ειδικότητες στον Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας που λειτουργεί στη Β΄ τάξης: Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, υπαλλήλων Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού, υπαλλήλων Εμπορίας και Διαφήμισης και υπαλλήλων Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, με ομόφωνη απόφασή του, γνωμοδότησε θετικά τόσο για την αυτονόμηση της σχολικής μονάδας, αλλά και για τη λειτουργία των τομέων και των ειδικοτήτων. Από την πλευρά του ο Δήμος Σκιάθου δεσμεύεται για την εξασφάλιση της κατάλληλης στέγης του ΕΠΑΛ.

Έγκριση λειτουργίας των νέων ειδικοτήτων στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου
Οι ενδεχόμενες μεταβολές των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από εισήγηση του διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου και τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας, καθώς και τις προτιμήσεις των μαθητών και τις ανάγκες της τοπικής αγοράς, προέβη σε καταχώριση πρότασης στο πληροφοριακό σύστημα «myschool» για την ίδρυση τριών ειδικοτήτων στο 2ο ΕΠΑΛ. Πρόκειται για τις ειδικότητες «υπάλληλος εμπορίας και διαφήμισης» του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας, «τεχνικός Η/Υ και δικτύων Η/Υ» του Τομέα Πληροφορικής και «συντηρητής έργων τέχνης – αποκατάστασης» του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών.
Το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου συστεγάζεται στο «Καρτάλειο» Διδακτήριο με το 5ο Γυμνάσιο Βόλου και με το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, λειτουργεί, όμως σε απογευματινή βάρδια, γεγονός που του επιτρέπει να χρησιμοποιεί όλους τους χώρους του συγκροτήματος. Άρα, υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και τα απαραίτητα εργαστήρια, που χρειάζεται για να λειτουργήσουν οι νέες ειδικότητες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το