Αθλητισμός

Προπονήσεις κατ’ οίκον… Ειδικό πρόγραμμα για τους παίκτες της Νίκης

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα και όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα έχουν απαγορευτεί ακόμη και οι προπονήσεις των ομάδων στα γήπεδα, που ούτως ή άλλως παραμένουν κλειστά. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές της Νίκης γυμνάζονται σπίτι, ακολουθώντας τις οδηγίες των προπονητών τους μέσω του διαδικτύου.

Η τεχνολογία και στη συγκεκριμένη περίπτωση το διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές της Νίκης να γυμναστούν εντός της οικίας τους, ώστε να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση, τηρουμένων των αναλογιών, αφού είναι δεδομένο ότι αν επιστρέψουμε στην κανονικότητα και δοθεί το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, όλες οι ομάδες -και όχι μόνο η Νίκη- θα χρειαστούν ένα εύλογο διάστημα προκειμένου οι παίκτες να επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν πριν τη διακοπή.
Πάντως, καθημερινά γίνονται διαδικτυακές προπονήσεις υπό τις οδηγίες του γυμναστή Νίκου Αθανασιάδη, πάνω σε πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο προπονητής Στάικος Βεργέτης. Οι ποδοσφαιριστές της Νίκης συνδέονται μέσω κινητών, τάμπλετ ή υπολογιστών με τον κ. Αθανασιάδη και εκτελούν τις εντολές του.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ Νίκη, με την οποία εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αυτές οι προπονήσεις, ενώ προτρέπει όλο τον κόσμο να παραμείνει σπίτι του, ώστε να διαφυλάξει την υγεία του. Αναλυτικά:
«Άπαντες στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου, διοίκηση, ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ και υπάλληλοι, προσπαθούμε μαζί σας να αντιμετωπίσουμε τον περιβόητο «αόρατο εχθρό», ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει σκορπίσει θλίψη και δυστυχία σε όλο τον πλανήτη, τηρώντας με ευλάβεια τις οδηγίες της Πολιτείας και μένοντας σπίτι.
Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως σταματήσαμε να προσπαθούμε να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Οι ποδοσφαιριστές μας, υπό τις οδηγίες του γυμναστή μας, Νίκου Αθανασιάδη, και φυσικά με το συντονισμό του προπονητή μας, Στάικου Βεργέτη, ακολουθούν πρόγραμμα προπονήσεων, μέσω τηλεδιάσκεψης, το οποίο περιέχει ασκήσεις ενδυνάμωσης και ατομικής τεχνικής. Στόχος του προγράμματος είναι να διατηρηθούν οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ μας στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, όσο αυτό είναι δυνατόν, ενόψει της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς, μένουμε σε φόρμα».

Ευχές από το τμήμα στίβου
Το τμήμα στίβου της Νίκης εξέδωσε ευχετήρια ανακοίνωση για τις άγιες ημέρες του Ορθόδοξου Πάσχα. Σε αυτή προτρέπει και τον κόσμο να παραμείνει σπίτι του μέχρι να νικηθεί ο κορωνοϊός. Αναλυτικά: «Το τμήμα στίβου του ΓΣΒ «Η Νίκη» εύχεται σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Μένουμε σπίτι για να βγούμε όλοι νικητές στον «στίβο» της ζωής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το