Τοπικά

Κόντρα για τη δημιουργία πάρκου skate στον Άναυρο – Προβληματισμός για την όχληση στη συνοικία

skate-park-finder-indoor-outdoor-directory-skate-shop-Shoreham3

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού με σκοπό την προμήθεια εξοπλισμού ύψους 70.000 ευρώ, για τη δημιουργία πάρκου skate στο παραλιακό πάρκο του Αναύρου και συγκεκριμένα πίσω από το κτίριο του Ενυδρείου και απέναντι από την πρώην κύρια είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου.

Στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου τόνισε ότι και αυτή η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, αποκαλύπτει πως βαδίζει χωρίς να έχει έναν συνολικό και μακρόπνοο σχεδιασμό. «Αποφασίζετε αποσπασματικά τη δημιουργία έργων, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη την προεργασία που έχει γίνει και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί και να συνεχιστεί προς όφελος της πόλης», τόνισε η κ. Οικονόμου και υπενθύμισε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προτείνει στο ΠΕΠ Θεσσαλίας του ΕΣΠΑ 2014-2020 την υλοποίηση έργου που αφορούσε τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στην περιοχή Νέα Δημητριάδα για τη δημιουργία πάρκου πατινάζ – skateboard 1600 τ.μ., γηπέδου μπάσκετ 565 τ.μ., χώρων πρασίνου και παιδικής χαράς 1040 τ.μ.. Η πρόταση αυτή, όπως είπε η κ. Οικονόμου, είχε στηριχτεί σε πλήρη μελέτη που είχε εκπονήσει ο Δήμος, λαμβάνοντας υπόψη και κατασκευές αντίστοιχων χώρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Νατάσα Οικονόμου χαρακτήρισε εσφαλμένη την πρόταση της δημοτικής αρχής και ζήτησε να επανεξεταστεί το θέμα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι το έργο αυτό καταργεί ένα κομμάτι του πάρκου του Αναύρου, που γενικότερα είναι χώρος ήπιων δραστηριοτήτων, για να μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους οι δημότες κάθε ηλικίας, με το νοσοκομείο και άλλες ευαίσθητες δομές απέναντι, και επιμένει να συγκεντρώνει όλες τις δραστηριότητες στο κέντρο, χωρίς να δείχνει μέριμνα για την ισόρροπη ανάπτυξη όλης της πόλης.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικός υπογράμμισε επίσης το πρόβλημα της όχλησης που ενδεχομένως να προκαλέσει στη συνοικία του Αναύρου το πάρκο skate.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Σταυρίδης απάντησε ότι η δημοτική αρχή δεν έχει να σκεφτεί τίποτα… «Τα παιδιά δεν περιμένουν και θα είναι ένα έργο-βιτρίνα για την πόλη», είπε.

Το έργο ψηφίστηκε από τον Μ. Πατσιαντά ο οποίος ζήτησε κάτι αντίστοιχο να γίνει σύντομα και στη Ν. Ιωνία. Θετικά ψήφισαν επίσης οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο Μιχ. Μιτζικός, ενώ καταψήφισαν οι Νατάσα Οικονόμου και Φ. Λαμπρινίδης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το