Τοπικά

Προώθηση έργων 2.000.000 ευρώ από το Νοσοκομείο Βόλου μέσω του μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Τα 2.000.000 ευρώ πλησιάζει ο προϋπολογισμός των έργων που πρότεινε το Νοσοκομείο Βόλου για ένταξη στους πόρους που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μεταξύ αυτών θα επιδιωχθεί και η δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας μέσω των τεσσάρων κλινών που λειτουργούν τώρα για τη ΜΕΘ Covid.
Το πλαίσιο με τις προτάσεις του για το Ταμείο Ανάκαμψης κατέθεσε η διοίκηση του Νοσοκομείου στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Το πρώτο έργο αφορά στη διαμόρφωση υποστηρικτικών χώρων για την ειδική μονάδα επεμβατικής καρδιολογίας και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, συνολικού εμβαδού 80 τετραγωνικών μέτρων. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 35.000 ευρώ, ενώ υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου. Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο μπορεί να υλοποιηθεί και σε τρεις μήνες.
Η δεύτερη πρόταση σχετίζεται με τη διαμόρφωση νέου τμήματος που θα αφορά τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με τη λειτουργία τεσσάρων κλινών που ήδη λειτουργούν στο πλαίσιο της ΜΕΘ Covid. Η λειτουργία αυτών των κλινών είναι έκτακτη, αλλά μέσα από την έγκριση της πρότασης μπορούν πλέον να ενταχθούν στο πλαίσιο της λειτουργίας της ΜΑΦ που θα βρίσκεται στον τρίτο όροφο δίπλα από τη ΜΕΘ. Στη ΜΑΦ θα μεταφέρονται τα άτομα μετά την αποσωληνωσή τους από τη ΜΕΘ. Υπάρχει ήδη προμελέτη από την ΚΤΥΠ και ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης παρέμβασης ανέρχεται στα 770.000, ενώ ο χρόνος υλοποίησης εκτιμάται στους 8-12 μήνες. Από το ποσό των 770.000 ευρώ που θα απαιτηθεί, το μεγαλύτερο, γύρω στα 500.000 ευρώ προκύπτει από τις ανάγκες για την ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Η δημιουργία νέων κλινών κρίνεται απαραίτητη στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.
Στην πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνεται και η πρόταση με τίτλο «Ανάπτυξη και διαμόρφωση μονάδας υπερβαρικού οξυγόνου». Επίσης περιλαμβάνει τη συντήρηση και πιστοποίηση λειτουργίας υπάρχοντος εξοπλισμού. Για το έργο που έχει προϋπολογισμό 380.000 ευρώ, υπάρχει προμελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μπορεί να ολοκληρωθεί ανάμεσα σε οκτώ με δώδεκα μήνες.

Τα Επείγοντα
Η τέταρτη πρόταση με επίσης υψηλό προϋπολογισμό, κοντά στα 780.000 ευρώ, αφορά στη χωροταξική αναδιαμόρφωση του Αυτόνομου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Σημειώνεται πως ήδη το ΤΕΠ εδώ και δύο χρόνια είναι αυτόνομο, έχοντας δικό του μόνιμο προσωπικό που συνεπικουρείται και από το προσωπικό των κλινικών, καθώς δεν κατέστη δυνατό να καλυφθούν όλες οι θέσεις που προκηρύχθηκαν.
Εκτός, όμως, από τη λειτουργία του ως προς την παροχή ιατρικών υπηρεσιών προβλεπόταν και η χωροταξική διαμόρφωσή του, κάτι που μέσα στις έκτακτες καταστάσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία, δεν ήταν εφικτό. Από δω και πέρα, όμως, δημιουργούνται οι προοπτικές για την υλοποίηση της παρέμβασης.
«Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας στην 5η ΥΠΕ που αφορούν σημαντικές παρεμβάσεις σε δομές του Νοσοκομείου και ελπίζουμε να εγκριθούν» τόνισε ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου» κ. Γιάννης Ντόκος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το