Τοπικά

Προωθείται η ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στον Αλμυρό

Θα αλλάξει η ανατολική είσοδος του Αλμυρού με ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων, εφόσον εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση εισόδων και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων στα ανατολικά της πόλης του Αλμυρού και συγκεκριμένα την ανάπλαση πεζοδρομίων κύριων αξόνων-αρτηριών του Δήμου και ειδικότερα των οδών Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά και Αγίου Τρύφωνος, την ανάπλαση της βόρειας εισόδου από τον κύριο κόμβο της ΠΑΘΕ που συμπεριλαμβάνει τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων με τη διαμόρφωση θεματικών ενοτήτων πνευματικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Η ανάπλαση των πεζοδρομίων αφορά στη διαμόρφωση των ορίων τους με κράσπεδα, στην επίστρωσή τους με κυβόλιθους, στη διατήρηση των υφιστάμενων δέντρων, στην πρόβλεψη θέσεων για κάδους απορριμμάτων, στη διαμόρφωση νέων θέσεων και νέων τύπων φωτιστικών ιστών. Η διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων συνδέεται με τη λειτουργία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού και αφορά σε δύο κοινόχρηστους χώρους. Στον κοινόχρηστο χώρο μεταξύ των οδών Βασιλέως Παύλου, Χρ. Σμύρνης και Τρ. Αργυροπούλου θα φιλοξενηθούν υπαίθρια πνευματικά παιχνίδια. Στον κοινόχρηστο χώρο απέναντι από το δημοτικό σχολείο, μεταξύ των οδών Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά και Τρ. Αργυροπούλου καθώς και τον πεζόδρομο της 17ης Αυγούστου θα δημιουργηθεί ένα υπαίθριο καθιστικό που θα καλύπτεται από φυλλόμορφα στέγαστρα, με χώρους χαμηλής και υψηλής φύτευσης, την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και κατάλληλου φωτισμού και επίστρωση δαπέδων από εναλλαγές υλικών.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται στο ποσό του 1.800.000,00€ εκ των οποίων το 1.200.000€ θα καλυφθεί από πόρους ΕΣΠΑ και το ποσό των 600.000,00€, από ιδίους πόρους του Δήμου.
Η πρόταση υποβλήθηκε στο ΕΣΠΑ και στο παρελθόν από τον Δήμο όμως δεν αξιολογήθηκε θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, γιατί δεν εκπλήρωνε το κριτήριο της εξασφάλισης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το