Τοπικά

Προοπτικές εργασίας στη νοσηλευτική για τους απόφοιτους του δημόσιου ΙΕΚ του Νοσοκομείου στην Αγριά 

Νέοι ορίζοντες για εργασία στο χώρο της νοσηλευτικής ανοίγονται για τους απόφοιτους του δημόσιου ΙΕΚ του Νοσοκομείου Βόλου με την ειδικότητα Βοηθού Νοσηλευτικής τραυματολογίας, που λειτουργεί στην Αγριά.
Τα μαθήματα και οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία για τη φετινή χρονιά και τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επόμενη χρονιά.
Η διευθύντρια στο Δημόσιο ΙΕΚ του Γ. Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο», με την ειδικότητα Βοηθού Νοσηλευτικής τραυματολογίας κ. Ευαγγελία Μπελέτη τόνισε πως «πέρυσι η σχολή έκλεισε 40 χρόνια λειτουργίας και έχουν αποφοιτήσει τουλάχιστον 1150 άτομα τα οποία έχουν ειδικευτεί ως βοηθοί νοσηλευτικής. Μάλιστα από το 2015 η σχολή έχει αναβαθμιστεί λαμβάνοντας τη μορφή ΙΕΚ που σημαίνει ότι οι απόφοιτοι αποκτούν πέμπτου επιπέδου πτυχίο. Η εικόνα που έχουμε από τους απόφοιτους, είναι πως η πλειοψηφία των αποφοίτων μας εργάζεται σε δομές και υπηρεσίες υγείας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Μάλιστα είναι τέτοια η ζήτηση, ώστε ψάχνουμε να βρούμε άτομα για κατ’ οίκον νοσηλείες διαφόρων παθήσεων».
Η ίδια πρόσθεσε πως «το τμήμα του ΙΕΚ το παρακολουθούν σπουδαστές από όλη τη Μαγνησία και κατά καιρούς έρχονται και από άλλους νομούς. Να σημειώσουμε πως το πτυχίο είναι αναγνωρισμένο και στο εξωτερικό, απ’ όπου υπάρχει επίσης μεγάλη ζήτηση».

Το δημόσιο ΙΕΚ λειτουργεί υπό την αιγίδα του Νοσοκομείου Βόλου και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου στα Δ.Ι.Ε.Κ. θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις εγγραφών των υποψηφίων, τις ημέρες που εφημερεύουν και από την 2η έως 15η Σεπτεμβρίου 2019 καθημερινά
Το δημόσιο ΙΕΚ του νοσοκομείου λειτουργεί με την ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτικής τραυματολογίας από το 2015. Η φοίτηση διαρκεί 5 εξάμηνα (4 εξάμηνα τα μαθήματα και 1 εξάμηνο η πρακτική άσκηση) και είναι δωρεάν. Η Σχολή στεγάζεται στα Αστέρια Αγριάς και λειτουργεί με πρωινό ωράριο.

Οι απόφοιτοι παίρνουν πτυχίο 5ου επιπέδου (το ανώτερο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση). Οι πρώτοι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ με ΒΕΚ (Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης), ήταν 27 και από αυτούς οι 20 συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στις εξετάσεις της 1ης περιόδου 2018 του ΕΟΠΠΕΠ. Από αυτούς, οι 19 πέτυχαν στο πρακτικό μέρος και οι 18 στο θεωρητικό μέρος. Αξιοσημείωτο είναι ότι πάνω από το 50% των επιτυχόντων έγραψαν άριστα (18 έως 20).
Tα δικαιολογητικά εγγραφής των καταρτιζομένων για το Α’ Χειμερινό εξάμηνο για το εκπαιδευτικό έτος 2019-20 είναι: α. Αίτηση εγγραφής από το ΙΕΚ (να γνωρίζετε το ΑΜΚΑ), β. Αντίγραφο Απολυτηρίου οποιουδήποτε Λυκείου, γ. Φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου και Άδεια παραμονής, δ. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ε. Βεβαίωση τυχόν προϋπηρεσίας (συναφής ειδικότητας), ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 24280 92200.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το