Τοπικά

Προνήπια του παιδικού σταθμού Άλλης Μεριάς παρασκεύασαν χριστουγεννιάτικα κουλουράκια

Επίσκεψη στο εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων «Περί ορέξεως», πραγματοποίησαν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, τα προνήπια της Μονάδας Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων Άλλης Μεριάς, της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η οποία αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα οι μικροί επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν μόνοι τους χριστουγεννιάτικα κουλουράκια και να δημιουργήσουν με τη βοήθεια του κ. Γιώργου το δικό τους χιονισμένο δεντράκι από…σαμπλέ.
Στη συνέχεια απόλαυσαν κάποια από τα «δημιουργήματά» τους, ενώ τα υπόλοιπα τους χαρίστηκαν ως ανταμοιβή για τον κόπο τους.
Τόσο τα παιδιά όσο και το προσωπικό της Μονάδας, ευχαρίστησαν θερμά τους ιδιοκτήτες του «Περί ορέξεως», που με τόση προθυμία και χαρά τους φιλοξένησαν στο χώρο τους, προσφέροντας στα παιδιά μια μοναδική και «γλυκιά» εμπειρία.

Γιορτή στα “Ζουζουνάκια”

Επίσης, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 09:30 π.μ., στο χώρο του Σταθμού στα Άνω Λεχώνια, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρτέμιδας «ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙΑ» της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, ο οποίος αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στο πλαίσιο της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ». Τελικός Δικαιούχος της δράσης είναι η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). Ανάδοχος του έργου είναι η Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.

Τα παιδιά της δομής μαζί με τους γονείς τους και σε συνεργασία με τις δασκάλες των δύο τμημάτων, έφτιαξαν όμορφα χειροποίητα στολίδια, χιονόμπαλες, ευχετήριες κάρτες και χριστουγεννιάτικες κατασκευές με διάφορα υλικά. Μετά το τέλος των κατασκευών, τραγούδησαν τα κάλαντα και είπαν ποιήματα με θέμα τη Γέννηση του Θεανθρώπου και την Πρωτοχρονιά. Στη συνέχεια, με απίστευτη υπομονή και μεγάλο ενθουσιασμό περίμεναν τη σειρά τους για να μεταμορφωθούν με τη βοήθεια του face painting σε χριστουγεννιάτικα δεντράκια και ταρανδάκια.
Στο τέλος της γιορτής μεγάλη έκπληξη και χαρά προκάλεσε στα παιδιά ο ερχομός του Άγιου Βασίλη, ο οποίος μοίρασε δώρα στα παιδιά και κουραμπιέδες και μελομακάρονα στους γονείς των παιδιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το