Τοπικά

Προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων στα φαρμακεία της Μαγνησίας

Με αντιγριπικά εμβόλια προμηθεύτηκαν ήδη τα φαρμακεία της Μαγνησίας και πλέον μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών ενόψει του κύματος της γρίπης που αναμένεται να φτάσει ακόμη μια χρονιά και να ταλαιπωρήσει τον κόσμο.

 
Για ένα περίπου μήνα τα αντιγριπικά εμβόλια είχαν εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του πληθυσμού μετά τις υποδείξεις των ειδικών.
Το Φθινόπωρο στη Μαγνησία είχε γίνει προμήθεια κοντά στα 30.000 αντιγριπικά εμβόλια τα οποία εξαντλήθηκαν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς οι συμπολίτες θορυβημένοι από το περσινό κύμα της γρίπης από το οποίο στην Ελλάδα πέθαναν κοντά στα 200 άτομα, φέτος αποφάσισαν να εμβολιαστούν για την καλύτερη πρόληψή τους.
Έτσι μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες τα εμβόλια είχαν εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων και οι συμπολίτες μετέβαιναν από φαρμακείο σε φαρμακείο, μήπως και βρουν κάποιο αντιγριπικό εμβόλιο για να εξυπηρετηθούν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις άφηναν και παραγγελία.

 
Για ένα περίπου μήνα είχε δημιουργηθεί σημαντικό ζήτημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού. Τελικά μετά από ενέργειες του Υπουργείου Υγείας εξασφαλίστηκε νέα προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων που αγγίζει τα 30.000 για τα φαρμακεία της χώρας.
Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης τόνισε πως τα φαρμακεία έχουν ξανά αντιγριπικά εμβόλια και προς το παρόν μπορούν να εξυπηρετούν κανονικά τους ενδιαφερόμενους.

 
Οι γιατροί επισημαίνουν πως ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος για την ανακοπή του κύματος της γρίπης. Επίσης στην ομάδα υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση, όπου συστήνεται ο εμβολιασμός, ανήκουν περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες.
Επισημαίνεται πως ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται δύο φορές, ο πρώτος τον Οκτώβριο και δεύτερος τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο. Βέβαια οι περισσότεροι εμβολιάζονται μια φορά.

 

Τα αναλώσιμα για διαβητικούς

Κανονικά γίνεται τελικά η χορήγηση των αναλώσιμων για τους διαβητικούς. Μετά από επικοινωνία του Υπουργείου Υγείας και του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου τελικά υπήρξε ρύθμιση στο όλο ζήτημα και πλέον οι διαβητικοί κανονικά μπορούν να προμηθεύονται τα αναλώσιμα υλικά από τα φαρμακεία της Μαγνησίας και όλης της χώρας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αίγινα: Στα όριά τους οι κάτοικοι που είναι 10η μέρα χωρίς νερό μετά τη δολιοφθορά – «Όλο το νερό το αγοράζουμε»

Στα όριά τους οι κάτοικοι της Αίγινας, καθώς εδώ και 10 ημέρες δεν έχουν νερό,…

3 Φεβρουαρίου 2024

Σεισμός ανοιχτά της Σκιάθου – Τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Σεισμός 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:56 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Σκιάθου.…

3 Φεβρουαρίου 2024

Vision Pro: Ο πρώτος «χωρικός υπολογιστής» της Apple! Τι είναι και πώς λειτουργεί

Διαθέσιμο από χθες (2/2) είναι στις ΗΠΑ το Vision Pro, ο πρώτος χωροταξικός υπολογιστής της…

3 Φεβρουαρίου 2024

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: “Να ανακληθεί η απαράδεκτη πειθαρχική δίωξη σε βάρος του έφεδρου δόκιμου αξιωματικού Κ. Κεσόπουλου”

Η Επιτροπή ειρήνης Βόλου, καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, πειθαρχική δίωξη σε…

3 Φεβρουαρίου 2024

Του έκλεψαν το αυτοκίνητο ενώ ήταν μέσα η γυναίκα του

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας γυναίκας που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο εκλάπη…

3 Φεβρουαρίου 2024

Βόμβα στο κέντρο της Αθήνας: Πού στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής – Τα σενάρια για τους δράστες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά την έκρηξη της βόμβας στην οδό…

3 Φεβρουαρίου 2024