Τοπικά

Προμήθεια εξοπλισμού για τα αλιευτικά καταφύγια – Πρόταση 620.000 ευρώ θα καταθέσει ο Δήμος Ν. Πηλίου

Πρόταση για την προμήθεια εξοπλισμού στα αλιευτικά καταφύγια της περιοχής θα καταθέσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Σχετική απόφαση για την έγκριση της μελέτης του έργου έλαβε η Οικονομική Επιτροπή, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 620.000 ευρώ.

Να αναφερθεί ότι η πρόταση θα κατατεθεί στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα» άξονας προτεραιότητας 1 «Προώθηση της περιβαλλοντικά βιώσιμης, αποδοτικής ως προς τη χρήση των πόρων, καινοτόμου, ανταγωνιστικής και βασιζόμενης στη γνώση αλιείας», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ), με τίτλο «Αλιευτικοί λιμένες, τόποι εκφόρτωσης, ιχθυόσκαλες και καταφύγια για έργα χωρίς προπαρασκευαστικές ενέργειες».
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ), έχει απευθύνει πρόσκληση στις Περιφέρειες της χώρας, το σύνολο των Δήμων της χώρας, τα Λιμενικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Λιμένων να υποβάλλουν πρόταση προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της παραπάνω πρόσκλησης.
Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αποφάσισε να υποβάλει πρόταση, η οποία βάσει της συνταχθείσας μελέτης προβλέπει την προμήθεια εξοπλισμού αλιευτικών καταφυγίων για την προστασία και την καλύτερη εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων.
Ειδικότερα προβλέπεται η προμήθεια μέσων, όπως απορροφητικά μέσα, πλωτά φράγματα κ.ά., και βοηθητικού εξοπλισμού, όπως πλωτό μέσο (σκάφος) επιτήρησης και πυρόσβεσης, ρυμουλκούμενου οχήματος (trailer) για την ανέλκυση / καθέλκυση / μεταφορά σκαφών, πυλώνων τροφοδοσίας ηλεκτρικής ενέργειας και νερού στα σκάφη και εγκατάσταση πλωτών εξεδρών/προβλητών.

Πρόσληψη δυο ειδικών συνεργατών
Δυο ειδικούς συνεργάτες θα προσλάβει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός. Πρόκειται για έναν πολιτικό μηχανικό ΠΕ με αρμοδιότητες σε θέματα που αφορούν στην Τεχνική Υπηρεσία, όπως θέματα περιβάλλοντος, οδοποιίας, μελέτες, επίβλεψη τεχνικών έργων, σύνταξη εκθέσεων, υποβολή προτάσεων ή εισηγήσεων για την αντιμετώπιση αυξημένων και επειγουσών του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νοτίου Πηλίου και ένα λογιστή ΤΕΜ, ο οποίος θα ασχολείται με τη συνεπικούρηση των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, θα παρέχει συμβουλές, θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα εσωτερικού ελέγχου-ελεγκτικής, καθώς και σε θέματα εργατικής φύσεως που άπτονται της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου.
Επισημαίνεται ότι ο τόπος εργασίας θα είναι η έδρα του Δήμου (Αργαλαστή). Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με βιογραφικό σημείωμα και τα σχετικά δικαιολογητικά θα αποστέλλονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε ημερών, αρχόμενης από την επόμενη της δημοσίευσής της στον Τύπο, με ηλεκτρονικό τρόπο στο email: dimos.notιou.piliou@gmail.com ή με συστημένη επιστολή στη δ/νση Δημαρχείο Νοτίου Πηλίου, Αργαλαστή, ΤΚ 37006, υπόψη κ. Σγαρδώνη.

Οδική σύνδεση Αγ. Γεωργίου Νηλείας – Αγ. Λαυρεντίου
Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προκηρύσσει διαγωνισμό εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών για την οδική σύνδεση Αγίου Γεωργίου Νηλείας με τον Άγιο Λαυρέντιο, προϋπολογισμού 72.540€ συμπ. ΦΠΑ. Η μελέτη χρηματοδοτείται από το ΥΠΟΜΕΔΙ.
Το δημοπρατούμενο τμήμα είναι η συνέχεια του υφιστάμενου δρόμου που διέρχεται μπροστά από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, συνεχίζει στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία και καταλήγει στον αγροτικό δρόμο που ενώνει το χωριό του Αγίου Λαυρεντίου με το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στα Χάνια. Το μήκος του νέου τμήματος εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 1.500 μ.
Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός δήλωσε: «Η νέα χάραξη αποτελεί τη σύνδεση του ορεινού κλάδου του Δήμου Νοτίου Πηλίου με τον Άγιο Λαυρέντιο και κατ’ επέκταση με το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια Πηλίου και σηματοδοτεί όχι μόνο τη βελτίωση πρόσβασης στα χωριά του Δήμου μας, αλλά δίνει νέα ώθηση στον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μεγάλες οι καταστροφές από την έκρηξη – Όχημα εκσφενδονίστηκε

Μεγάλες οι καταστροφές από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 3:00 τα ξημερώματα στην είσοδο κάβας…

11 Μαρτίου 2024

Διακοπή νερού αύριο Τρίτη στην Αγχίαλο

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Αύριο Τρίτη 12/3/24 λόγω προγραμματισμένων εργασιών στο δίκτυο της Ν.…

11 Μαρτίου 2024

Κλιματική αλλαγή: Στο χείλος της καταστροφής η Αφρική το 2050 – Πείνα και λειψυδρία

Οι αφρικανικές χώρες θα υποστούν σημαντικές οικονομικές απώλειες μετά το 2050, εάν η υπερθέρμανση του…

11 Μαρτίου 2024

Η κυβέρνηση κινεί διαδικασίες για να τεθούν σε διαθεσιμότητα 4.900 απεργοί ειδικευόμενοι γιατροί

Η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως κινεί διαδικασίες για να τεθούν σε διαθεσιμότητα πάνω από…

11 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης σε θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας: Η δύσκολη δουλειά ξεκινά τώρα

«Μέρα Θεσσαλίας» είναι η σημερινή για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αλλεπάλληλα…

11 Μαρτίου 2024

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ογκολόγο για το Νοσοκομείο Βόλου

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση μεταξύ του Νοσοκομείου Βόλου και της γιατρού παθολόγου ογκολόγου που θα…

11 Μαρτίου 2024