Ελλάδα

Προμαχώνας: Τεστ κορωνοϊού σε όλους ανεξαιρέτως τους τουρίστες που περνούν τα σύνορα

H αύξηση και επέκταση των δειγματοληπτικών τεστ σε όλους σχεδόν τους τουρίστες – επισκέπτες ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης, οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, προχωρούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
Η αύξηση των τεστ εντάσσεται στην προσπάθεια να ελεγχθούν – στο μέγιστο δυνατό βαθμό – η μετάδοση και διασπορά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται, φτάνουν πλέον στο 90% των επισκεπτών που εισέρχονται στην Ελλάδα.

Πάντως, τα τελευταία 24ωρα η κίνηση των διερχόμενων αυτοκίνητων είναι ιδιαιτέρα μικρή σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο, η εκτίμηση των αστυνομικών Αρχών του Προμαχώνα είναι ότι από την Παρασκευή η κίνηση των αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθεί λόγω του Σαββατοκύριακου και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των επισκεπτών που θα μπαίνουν στη χώρα. Η επικείμενη αυτή αύξηση είναι πιθανό να προκαλέσει καθυστερήσεις τόσο στον διαβατηριακό όσο και στον υγειονομικό έλεγχο που θα πραγματοποιείται.

Μέχρι πριν από ένα 24ωρο ανύπαρκτα τα δειγματοληπτικά τεστ
Πάντως, μέχρι πριν ένα 24ωρο, όπως μεταδόθηκε στο ρεπορτάζ του OPEN TV και του Αρη Κουτσιούκη, τα δειγματοληπτικά τεστ ήταν ανύπαρκτα. Τουρίστες ανέφεραν στην κάμερα του Ανοιχτού Καναλιού ότι «Δεν μας επέλεξαν για το τεστ», γεγονός που επιβεβαιώνεται ότι αρκετοί από τους τουρίστες που έρχονται για διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα και είναι από τα Βαλκάνια, δεν έχουν υποβληθεί σε κάποιον έλεγχο αφού τα τεστ είναι δειγματοληπτικά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το