Τοπικά

Προληπτικός έλεγχος στις κοινότητες των Ρομά Μαγνησίας ζητεί ο Χρ. Μπουκώρος

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας τον προληπτικό έλεγχο όσων διαβιούν σε κλειστές κοινότητες, όπως οι Ρομά Μαγνησίας, μετά από σχετική επιστολή που έλαβε από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.
Όπως επισημαίνει στην αναφορά του ο Χρήστος Μπουκώρος, «ο δειγματοληπτικός έλεγχος για τον κορωνοϊό και την τυχόν εξάπλωσή του σε κλειστές κοινότητες, όπως είναι οι οικισμοί των Ρομά στη Μαγνησία κρίνεται απαραίτητος, μετά τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα Ο τρόπος ζωής και οι στενές κοινωνικές σχέσεις που έχουν οι Ρομά μεταξύ τους – ανεξαρτήτως της τοποθεσίας διαμονής τους- καθώς και ο αυξημένος συγχρωτισμός που χαρακτηρίζει την καθημερινότητά τους, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη του προληπτικού δειγματοληπτικού ελέγχου στον συγκεκριμένο πληθυσμό, με σκοπό να αποσοβηθεί τυχόν διασπορά του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας αλλά και της Θεσσαλίας».

Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής με πλήρωμα ασθενοφόρου
Τη στελέχωση του Κ.Υ. Αργαλαστής με πλήρωμα ασθενοφόρου ζητά ακόμη ο βουλευτής Μαγνησίας μετά από επιστολή που έλαβε από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, κ. Μιτζικό.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Χρήστος Μπουκώρος, «το Κ.Υ. Αργαλαστής διαθέτει ένα μόνο ασθενοφόρο, ενώ η έλλειψη οδηγών και πληρώματος έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν όλες οι βάρδιες και να παρεμποδίζεται η μεταφορά ασθενών. Αυτή τη στιγμή στο Κ.Υ. Αργαλαστής εργάζονται τρεις υπάλληλοι με την ειδικότητα του πληρώματος ασθενοφόρου, οι δυο εκ των οποίων προέρχονται από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα η απασχόλησή τους να είναι μόνο πρωινή. Κατά συνέπεια, οι υπόλοιπες βάρδιες θα πρέπει να καλυφθούν από έναν υπάλληλο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις διακομιδές ασθενών, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η επισκεψιμότητα στην περιοχή αυξάνεται. Ως εκ τούτου, η στελέχωση του Κ.Υ. Αργαλαστής με τους απαραίτητους οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου είναι επιτακτική ανάγκη για την ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου».

Ηλεκτρονικές συσκευές στους μαθητές-μέλη τρίτεκνων οικογενειών
Την παροχή ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές που είναι μέλη τρίτεκνων οικογενειών, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους στην τηλεκπαίδευση, ζήτησε  επίσης με αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στην αναφορά του ο Χρήστος Μπουκώρος, «τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών καλούνται όπως όλοι οι μαθητές να παρακολουθήσουν μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματά τους. Δυστυχώς, όμως αυτό δεν είναι πάντα εύκολο για όλες τις οικογένειες και ειδικότερα για τις τρίτεκνες, καθώς ο αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών δεν επαρκεί για όλα τα μέλη της οικογένειας. Επίσης, οφείλουμε να λάβουμε υπόψη ότι αρκετοί από τους γονείς εργάζονται με τηλεργασία, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και καθιστά δύσκολη την πρόσβαση των μαθητών στην τηλεκπαίδευση, τις συγκεκριμένες ώρες που πρέπει να συνδεθούν στην πλατφόρμα, διότι ο μοναδικός ίσως υπολογιστής που υπάρχει στην οικία είναι απασχολημένος από τον γονέα που εργάζεται.
Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για τα παιδιά αυτά που αδυνατούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην πλατφόρμα εκπαίδευσης, λόγω έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το