Τοπικά

Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στην Αγριά

Ο Τομέας Νεότητος και Πολιτισμού του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς και η Τ.ΟΜ.Υ. σε συνεργασία τις κινητές μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προγραμματίζουν προληπτικό έλεγχο: Μαστογραφία, μέτρηση οστικής μάζας, σπιρομέτρηση.
Η ειδική αυτοκίνητη μονάδα, στην οποία γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 1 Οκτωβρίου έξω από την Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Αγριάς.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο 2428092223, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο τα προσωπικά στοιχεία, που θα τους ζητηθούν για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, όσο και τα αποτελέσματα αυτών, τηρούνται αυστηρά, υπό όρους εχεμύθειας και σεβασμού των προσωπικών και ιατρικών δεδομένων.
Οι εξετάσεις αυτές είναι ακίνδυνες, ανώδυνες, έγκυρες και προσφέρονται δωρεάν.
«Με εφαλτήριο την επιστημονική διαπίστωση ότι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας σώζει ζωές και την έμπρακτη ευαισθησία που έχει επιδείξει ο Τομέας Νεότητος και Πολιτισμού σε θέματα υγείας, ενημέρωσης και πρόληψης, ευελπιστούμε επίσης, με τη δική σας μαζική συμμετοχή, να αναδειχθεί η ανάγκη, τα προγράμματα πρόληψης να γίνουν πλέον εθνικά, ούτως ώστε η συλλογή και επεξεργασία των πολυτίμων στοιχείων και αποτελεσμάτων από την κεντρική βάση δεδομένων, να βοηθήσουν άμεσα στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση των κακοηθών όγκων» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το