Τοπικά

Προληπτικές εξετάσεις πνευμόνων στους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Με ιδιαίτερη αποδοχή αγκαλιάστηκε από τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων η πρωτοβουλία του Συλλόγου τους για την διενέργεια προληπτικών εξετάσεων πνευμόνων για 2η φορά από την κινητή μονάδα Σπιρομέτρησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών, με την βοήθεια για τον συντονισμό της προσέλευσης των υπαλλήλων από τον Πρόεδρο Πέτρο Σκάμπουρα και την Ταμία Γεσθημανή Μελισσίδου του ΤοΤΜ του ΣΕΠΕΘ, περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι της ΠΕΜΣ εξετάστηκαν σήμερα από κλιμάκιο της προαναφερθείσας κινητής μονάδας της Πνευμονολογικής Κλινικής, αποτελούμενο από τις κκ. Ευδοξία Γώγου – γενικός ιατρός στο Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Θεσσαλίας, Ψαθά Αγγελική – Ιδιώτης Ιατρός Πνευμονολόγος από τον Βόλο και Σιαχπαζίδου Δήμητρα Νοσηλεύτρια από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Το ΔΣ του Τοπικού Τμήματος Μαγνησίας του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας νιώθει ευγνώμων για την άμεση ανταπόκριση του ανωτέρω κλιμακίου στην πρόσκλησή του για την υλοποίηση της εξέτασης σπιρομέτρησης, σκοπός της οποίας είναι, πέρα από την σχετική παρότρυνση διακοπής του καπνίσματος, και η έγκαιρη διάγνωση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, η οποία οφείλεται κατά 90-95% στο κάπνισμα.

Η συνεργασία με το κλιμάκιο ήταν άψογη, ο επαγγελματισμός τους υψηλός και τις ευχαριστούμε ιδιαίτερα που ολοκλήρωσαν τις προληπτικές εξετάσεις σπιρομέτρησης για το σύνολο των εργαζομένων της ΠΕΜΣ. Οι δράσεις για την διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον και με γνώμονα την προαγωγή της υγείας και της ποιότητας ζωής των εργαζομένων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το