Αθλητισμός

Προκρίθηκε στο Κύπελλο Βόλος με “διπλό” επί του ΠΑΣ Γιάννινα (2-1)

Στο γήπεδο όπου είχε σημειώσει την τελευταία του νίκη σε επίσημο παιχνίδι τον περασμένο Μάρτιο, στους «Ζωσιμάδες», ο Βόλος επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδος και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης.

Οι «κυανέρυθροι» έδωσαν τέρμα σε ένα σερί 17 επίσημων παιχνιδιών (πέρυσι και φέτος) χωρίς νίκη και έφυγαν νικητές από μια δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Χουάν Γκαρσία με τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο, έδωσε στον Βόλο το εισιτήριο της πρόκρισης, με τα χαμόγελα να επιστρέφουν στην ομάδα.

 

Πώς αγωνίστηκαν οι ομάδες

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Θανάσης Στάικος, παρέταξε τη ομάδα του με διάταξη 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κλέιμαν, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Πανάγου, Παντελάκης, Εραμούσπε και Τσαούσης. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή αποτελούνταν από τους Καραχάλιο, Μπιλμπάο και Τζίνο, με τους Παμλίδη, Ροσέρο και Κόντε να είναι οι παίκτες που αγωνίστηκαν στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Μπράτσος για λογαριασμό του Βόλου παρέταξε τους «κυανέρυθρους» με τερματοφύλακα τον Σιαμπάνη, ενώ οι Άλχο δεξιά και Λούνα αριστερά ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν ο Τσοκάνης και ο νεαρός Καλογερόπουλος. Οι Γκλάβτσιτς και Τρουιγέ αγωνίστηκαν στον άξονα, με τους Μαχαίρα και Κορνέτ να επιχειρούν στις πτέρυγες, με τον Κόμπα να κινείται πίσω από τον προωθημένο Γκαρσία.

 

Δύο γκολ ο Γκαρσία

Στο πρώτο ημίχρονο ο Βόλος κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 με πρωταγωνιστή τον Χουάν Γκαρσία. Ο Αργεντινός φορ σημείωσε και τα δύο τέρματα.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο πρώτο 15λεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την εδαφική υπεροχή, χωρίς ωστόσο οι γηπεδούχοι να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία για γκολ. Ο Βόλος στο διάστημα αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα επιθετικός, με τους «κυανέρυθρους» να προσπαθούν απειλήσουν την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα με αντεπιθέσεις, δίχως όμως να χάσουν κάποια ευκαιρία.

Στο 8’ ο Κόντε σκόραρε για τον ΠΑΣ Γιάννινα με κεφαλιά, ωστόσο, το γκολ των γηπεδούχων ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 27’ ύστερα από ένα επικίνδυνο γύρισμα του Ροσέρο μέσα στην μικρή περιοχή του Βόλου, η άμυνα των «κυανέρυθρων» έδιωξε την μπάλα, πριν αυτή φτάσει στον Παμλίδη.

Μετά το 30’ ο Βόλος ανέπτυξε μεγαλύτερη επιθετική πρωτοβουλία, είχε καλύτερη παρουσία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου σκόραραν δις. Ο Χουάν Γκαρσία άνοιξε λογαριασμό με την φανέλα του Βόλου, σημειώνοντας δύο γκολ. Ο Αργεντινός φορ στο 33’ έκανε το 0-1 με σουτ από κοντά μετά από σέντρα του Άλχο από τα δεξιά. Δύο λεπτά αργότερα, στο 34’, το βολιώτικο συγκρότημα πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Αυτή τη φορά ο Γκαρσία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του συμπατριώτη του Κόμπα.

 

Διαχειρίστηκε άψογα

το β’ μέρος ο Βόλος

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Βόλου διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το παιχνίδι και κρατούσαν μακριά από την περιοχή τους, τους γηπεδούχους. Στο 62’ το σουτ που επιχείρησε ο Κόντε δεν ανησύχησε τον Σιαμπάνη, ο οποίος είδε την μπάλα να φεύγει έξω από τα δοκάρια.

Οι παίκτες του ΠΑΣ είχαν στη συνέχεια δύο ακόμη επιθετικές προσπάθειες, η πρώτη στο 66’ με τον Κόντε να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει άουτ, ύστερα από τη σέντρα του Ροσέρο και η δεύτερη στο 67’, όταν μετά από σέντρα του Τζίμα ο Γκάρο πήρε την κεφαλιά, με τον Σιαμπάνη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 86’ ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Άλχο σε σουτ του Πανάγου, το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι «κυανέρυθροι» (δεν υπήρχε VAR). Το πέναλτι εκτέλεσε ο Εραμούσπε, ο οποίος μείωσε το σκορ σε 1-2.

Ο Βόλος κράτησε τη νίκη-πρόκριση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσαγκαράκη και μάλιστα στο 93’, οι «κυανέρυθροι» άγγιξαν το τρίτο γκολ. Ο Μπερτόγλιο σούταρε, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από τα δοκάρια του Κλέιμαν.
Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)
Βοηθοί: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Βεργέτης (Αργολίδας)
4ος διαιτητής: Τσιμεντερίδης

Κίτρινες: Μπιλμπάο, Παντελάκης, Τζίνο, Κιάκος-Γκαρσία, Κόμπα, Σιαμπάνης, Μπερτόγλιο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν, Πανάγου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης (46’ Κάκος), Καραχάλιος, Μπιλμπάο (46’ Γκάρο), Τζίνο, Παμλίδης (63’ Τζίμας), Ροσέρο, Κόντε (75’ Μπαλάν).

ΒΟΛΟΣ: Σιαμπάνης, Άλχο, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης (80’ Ασλανίδης), Λούνα, Τρουιγέ (63’ Μεταξάς), Κόμπα, Γκλάβσιτς, Κορνέτ (80’ Μπερτόγλιο), Μαχαίρας (46’ Ελγκίν), Γκαρσία (68’ Μωραΐτης)

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Διακοπές ρεύματος την Κυριακή σε περιοχές του Βόλου

Ειδοποιούνται οι κάτοικοι των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ…

14 Ιουνίου 2024

Ν.Ιωνία – Πρώτο βραβείο σε μαθήτρια γυμνασίου για αγάπη των παιδιών προς γονείς

  Το 1ο βραβείο στην κατηγορία του διηγήματος στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε ο φορέας…

14 Ιουνίου 2024

Στις 11:30 ο ανασχηματισμός – Λιβάνιος στο Εσωτερικών, Θεοδωρικάκος στο Ανάπτυξης, Κεραμέως στο Εργασίας

Στις 11:30 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον υφυπουργό παρα τω πρωθυπουργώ…

14 Ιουνίου 2024

Δεύτερο πανελλήνιο βραβείο για μαθήτρια από τον Αλμυρό

Την δεύτερη θέση τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Νίκη Γουλανδρή» με θέμα «Ένα κοχύλι…

14 Ιουνίου 2024

Αυξάνονται τα αγγειακά και τα ανευρύσματα – Συνέδριο στον Βόλο

  Αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια ο αγγειακές παθήσεις, όπως τα ανευρύσματα, λόγω του τρόπου…

14 Ιουνίου 2024

Στη Γερμανία μαθητές και καθηγητές Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων

  Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων επισκέφθηκαν το Immauel- Kant Gymnasium που βρίσκεται…

14 Ιουνίου 2024