Αθλητισμός

Προκρίθηκε ο Βόλος στη Β’ Φάση του Πανελληνίου πόλο μίνι παίδων

Πήρε το εισιτήριο για τη Β’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πόλο μίνι παίδων (Κ13) ο Βόλος (φωτό πάνω) καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον β’ όμιλο της Πάτρας. Οι εμπειρίες ήταν το κέρδος για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ (φωτό κάτω).

Αποστολή εξετελέσθη για τον Βόλο, καθώς εξασφάλισε την πρόκριση για τη Β’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πόλο μίνι παίδων. Αυτό το πέτυχε με την κατάληψη της δεύτερης προνομιούχου θέσης στον β’ όμιλο της Πάτρας και τώρα έχει μπροστά του τον επόμενο γύρο, όπου ο στόχος είναι παρόμοιος, δηλαδή η πρόκριση.
Ο Βόλος επικράτησε 11-7 της Καλαμάτας και 13-5 του ΟΕΑ/ΝΑΒ, αποτελέσματα που του έδωσαν και το πολύτιμο εισιτήριο. Η πρωτιά στο γκρουπ κρίθηκε στο ματς με την Κέρκυρα, το οποίο ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του.
Στο τρίτο επτάλεπτο το σκορ ήταν ισόπαλο 4-4, αλλά στη συνέχεια οι Βολιώτες δεν κατάφεραν να βρουν τον στόχο. Αντίθετα οι νησιώτες μπόρεσαν να πετύχουν δύο τέρματα φτάνοντας στο τελικό 6-4. Έτσι ήταν αυτοί που απέκτησαν το δικαίωμα να φιλοξενήσουν όμιλο στη Β’ Φάση της διοργάνωσης.
Ο προπονητής Ευθύμης Δημητρίου εξέφρασε μέσω της «ΘτΔ» την ικανοποίησή του για την πρόκριση, αλλά συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. «Τα παιδιά το χάρηκαν με την ψυχή τους. Είδαμε ότι το επίπεδο έχει ανεβεί και παρότι πρόκειται για παιδιά 13 ετών και κάτω, παίχθηκε καλό πόλο και έγιναν αγώνες με όμορφο θέαμα.
Όσον αφορά στη δική μας ομάδα είμαι ευχαριστημένος από την πρόκριση και δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά. Θα μπορούσαμε να πάρουμε και την πρώτη θέση, αλλά στο ντέρμπι με την Κέρκυρα μείναμε χωρίς γκολ στο τελευταίο επτάλεπτο, κάτι που μας στοίχισε ακριβά. Πιστεύω ότι στην επόμενη φάση θα δείξουμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο και ελπίζω να πάρουμε το εισιτήριο για τα τελικά» δήλωσε ο τεχνικός του Βόλου.
Για τον Βόλο αγωνίστηκαν οι εξής πολίστες: Νίκος Οντόπουλος, Χρήστος Κουφιδάκης, Γιάννης Πέτρου, Κωνσταντίνος Ζεμπέογλου, Δημήτρης Πριτσίνης, Ανέστης Παπαγεωργίου, Βασίλης Γιασαλλάρι, Βασίλης Ζουμπουλιάς, Ορφέας Βαλκανιώτης, Φώνης Καραλής, Ανδρέας Καψάλης, Θωμάς Καλαμπαλίκης.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ
Από την άλλη πλευρά ο ΟΕΑ/ΝΑΒ δεν απέφυγε την τελευταία θέση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Αυτό μάλλον ήταν αναμενόμενο τη στιγμή που τα περισσότερα παιδιά ασχολούνται μικρό διάστημα με την υδατοσφαίριση, αφού ήταν αθλητές της κολύμβησης.
Το κέρδος για τους πολίστες του ΟΕΑ/ΝΑΒ ήταν οι εμπειρίες που αποκόμισαν, όπως τόνισε στη «ΘτΔ» η Βάσω Πατρώνη. «Για κάποια παιδιά ήταν τα πρώτα τους παιχνίδια. Με δεδομένο ότι τον Αύγουστο η πισίνα ήταν κλειστή και δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση και κολύμπησαν μια εβδομάδα θεωρώ ότι πήγαν καλά. Μόνο καλό τους έκανε αυτό το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Υπάρχει πολύ καλό υλικό και θα το εκμεταλλευτούμε ώστε να το εξελίξουμε».
Θυμίζουμε ότι η κλήρωση των ομίλων της Β’ Φάσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Μίνι Παίδων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και όσες ομάδες τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους θα φιλοξενήσουν τα γκρουπ στον επόμενο γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες.
Το έμψυχο δυναμικό του ΟΕΑ/ΝΑΒ απάρτιζαν οι: Ορφέας Σταματάς, Νίκος Ραΐδης, Παναγιώτης Πατέρης, Ευθύμης Γιάνναρος, Βαγγέλης Γιάνναρος, Γεράσιμος Σώτης, Γιώργος Σωτήρης, Βαγγέλης Μαλλιαρός, Ηλίας Χαρίλας.

Τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα στον Β’ όμιλο της Πάτρας ήταν τα ακόλουθα:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Καλαμάτα-Βόλος 7-11
Κέρκυρα-ΟΕΑ/ΝΑΒ 16-0

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Καλαμάτα-ΟΕΑ/ΝΑΒ 13-2
Κέρκυρα-Βόλος 6-4

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κέρκυρα-Καλαμάτα 15-8
Βόλος-ΟΕΑ/ΝΑΒ 13-5

Βαθμολογία
1. Κέρκυρα 37-12 9
2. Βόλος 28-18 6
3. Καλαμάτας 28-28 3
4. ΟΕΑ/ΝΑΒ 7-42 0

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το