Τοπικά

Προκρατήσεις για βίλες σε Σκιάθο και Σκόπελο μέχρι τον Οκτώβριο

Πέρα από κάθε προσδοκία φαίνεται πως εξελίσσεται η κράτηση ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης με τις προκρατήσεις να έχουν φτάσει μέχρι και τον Αύγουστο. Οι πληρότητες, τόσο στα νησιά των Σποράδων όσο και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς, αγγίζουν υψηλά ποσοστά ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται πως διαδραματίζει το γεγονός ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία διαχειρίζεται η Fraport, προσφέρουν πτήσεις μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου. Ειδικά για τις προκρατήσεις πολυτελών κατοικιών με ιδιωτική πισίνα τα ποσοστά αγγίζουν το 100%. Φυσικά όλα θα κριθούν από την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης αλλά και από τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου E-Real Estates, οι προκρατήσεις για τον Αύγουστο κυμαίνονται από 97% έως 99%, για τον Σεπτέμβριο έως 92% και για το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου άνω του 80%. Αν και πρόκειται για περιορισμένο αριθμό ακίνητων, τα οποία απευθύνονται σε τουρίστες υψηλού οικονομικού προφίλ που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στο κόστος, η παραπάνω εικόνα αποτυπώνει τη διάθεση των ξένων απ’ όλα τα μέρη του κόσμου να επισκεφθούν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Όσο για την εικόνα στις Σποράδες, σύμφωνα με το δίκτυο E-Real Estates, η Σκιάθος και η Σκόπελος συγκαταλέγονται στις περιοχές με τις μεγαλύτερες τιμές για τη μίσθωση, μετά τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Πάρο. Αναλυτικά στη Σκιάθο, η τιμή για μία βίλα με δύο υπνοδωμάτια χωρητικότητας για 4μελή οικογένεια με ιδιωτική πισίνα ή κοινόχρηστη σε συγκρότημα κατοικιών ανέρχεται τον Αύγουστο σε 2.300 ευρώ για έξι διανυκτερεύσεις ενώ στη Σκόπελο στα 2.004 ευρώ. Μειωμένες αλλά πάλι υψηλές είναι οι τιμές για έξι διανυκτερεύσεις και τον Σεπτέμβριο, όπου στη Σκιάθο η διαμονή σε ίδια κατηγορίας βίλα διαμορφώνεται σε 1.024 ευρώ ενώ στη Σκόπελο στα 960 ευρώ. Ακόμη πιο μειωμένες είναι οι τιμές για διανυκτερεύσεις σε βίλα τον Οκτώβριο όπου στη Σκιάθο διαμορφώνεται σε 714 ευρώ και στη Σκόπελο στα 600 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι πληρότητες και το κόστος διαμονής προκύπτουν από την επεξεργασία στοιχείων από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος διαμονής προκύπτει βάσει της διαθεσιμότητας και αποτελεί το minimum κόστος διαμονής. Σημειώνεται ότι η βίλα στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι ενήλικους, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή.

Αναφορικά με τις προκρατήσεις, αυτές αγγίζουν το 100% τον μήνα που διανύουμε αλλά η εικόνα δεν αλλάζει και πολύ την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, αποτυπώνοντας τη διάθεση τουριστών να περάσουν τις διακοπές τους στα νησιά των Σποράδων. Ειδικότερα, το διάστημα από 16 έως 22 Αυγούστου οι κρατήσεις για βίλες 120 τ.μ. στη Σκιάθο έχουν πληρότητα 99% ενώ το ίδιο ποσοστό παρατηρείται και για τη Σκόπελο, για βίλες 130 τ.μ.. Σημειώνεται ότι πρόκειται για βίλες με ιδιωτική ή και κοινόχρηστη πισίνα. Ελαφρώς μειωμένες είναι οι προκρατήσεις για βίλες και τον Σεπτέμβριο. Έτσι για το διάστημα από 6 έως 12 Σεπτεμβρίου, για βίλες 90 τ.μ. στη Σκιάθο οι προκρατήσεις έχουν πληρότητα 95% ενώ για τη Σκόπελο, για βίλες 70 τ.μ., η πληρότητα βρίσκεται στο 92%. Αντίστοιχη εικόνα και τον Οκτώβριο όπου για το διάστημα από 1 ώς 7/10 οι προκρατήσεις για βίλες 90 τ.μ. στη Σκιάθο βρίσκονται στο 94% ενώ στη Σκόπελο, για βίλες 120 τ.μ., φτάνουν το 90%. Ακολουθούν η Πάρος με προκρατήσεις στο 91%, η Ζάκυνθος με 86% όπως και η Λευκάδα, η Ρόδος και τα Χανιά με 92% και 89% αντίστοιχα.

Πάντως, όσο για τον διαθέσιμο αριθμό ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση σε Σκιάθο και Σκόπελο, αυτός είναι πολύ μικρότερος, συγκριτικά με άλλα νησιά. Έτσι, ενώ στη Ρόδο είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης 2.483 ακίνητα, 2.189 στη Σαντορίνη και 2.046, στη Σκόπελο υπάρχουν μόνο 37 και 275 στη Σκιάθο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το