Ελλάδα

Πρόκληση Τσαβούσογλου – Ζητά τα ρέστα από την Ελλάδα για την ένταση στο Αιγαίο

Επίθεση εναντίον της Ελλάδας κατηγορώντας την για την ένταση στο Αιγαίο, εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναλύοντας την νέα εξωτερική πολιτική της χώρας του στη 10η Διάσκεψη των Πρεσβευτών, η οποία γίνεται κάθε χρόνο.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για τις σχέσεις της Τουρκίας με όλες τις χώρες, και αναφερόμενος συγκεκριμένα στους γείτονές της μίλησε επικριτικά και κατηγόρησε Κύπρο και Ελλάδα για μη συνεργασία και επιθετική στάση απέναντι στην Τουρκία, ενώ υποστήριξε πως η Ελλάδα κάνει περίεργα πράγματα «παρά το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν πάντα δίπλα στην Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε και την Κύπρο για επιθετική στάση απέναντι στη χώρα του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «για να φτάσουμε σε λύση στην Κύπρο, πρέπει να ξεκινήσει μία καινούρια διαδικασία. Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να συνεργαστούν. Κι αυτό το είδαμε πέρυσι. Το είδαμε στη Γενεύη, το είδαμε στο Κραν Μοντανά. Και η Ελλάδα δεν είναι διαφορετική. Στις δύσκολες ημέρες τους πάντα είμαστε δίπλα τους. Αλλά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο πάλι αυξάνουν την ένταση κάνουν πράγματα πολύ περίεργα, που δεν γίνονται. Όλοι μας δεν θέλουμε η ανατολική Μεσόγειος να εξελιχθεί σε μία περιοχή ειρήνης και ευημερίας;».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το