Ελλάδα

Πρόκληση στο Αγαθονήσι: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα

Πρωτοφανές επεισόδιο στο Αιγαίο και στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ κατευθυνόταν στο Αγαθονήσι για την 25η Μαρτίου.

Το απίστευτο συμβάν αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας στο νησί, μετά την παρέλαση.

Το ελικόπτερο του πρωθυπουργού αναγκάστηκε σε ειδικούς χαμηλούς ελιγμούς, μέχρι τα ελληνικά αεροπλάνα να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο κ. Τσίπρας μετά το τέλος της παρέλασης στο Αγαθονήσι, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, αναφέρθηκε στο πρωτοφανές περιστατικό.

«Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι, και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Φαίνεται, ένεκα της ημέρας ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό. Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα γίνεται να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο», είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Με σκοπό άραγε τι; Να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού; Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα, είναι το μήνυμα που θα τους στείλω. Πρώτον, γιατί εμείς θα είμαστε πάντα εκεί να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα. Δεύτερον, γιατί, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο νησί της χώρας μας στην πιο απομονωμένη και ακριτική γωνιά ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας».

Και κατέληξε: «Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όσους μας παρακολουθούν είναι ότι εμείς έχουμε τα χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση. Αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε που γνωρίζει η συλλογική μας συνείδηση από χρόνια. Μας το έχουν μάθει οι πρόγονοί μας για να υπερασπιστούμε το δίκαιο και την κυριαρχία μας».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρνάμε τους δείκτες των ρολογιών

Tην τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, η ώρα θα αλλάξει σε θερινή, με τους δείκτες των…

25 Μαρτίου 2024

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Βόλο – Τι ώρα θα ξεκινήσει η παρέλαση

- Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης μέχρι και τη δύση του…

25 Μαρτίου 2024

Τουρισμός για Όλους 2024: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και τα ποσά

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»…

25 Μαρτίου 2024

Δώρο Πάσχα 2024: Πότε θα πληρωθεί στους εργαζομένους

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Δώρο Πάσχα που θα λάβουν όλοι οι μισθωτοί στον…

25 Μαρτίου 2024

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα: Θρηνεί 52 νεκρούς τον μήνα από τροχαία

Πενήντα δύο άνθρωποι το μήνα εξακολουθούν να χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο στην Ελλάδα,…

25 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: Προφυλακιστέοι μέχρι τις 22 Μαΐου οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες

Οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στην αίθουσα συναυλιών…

25 Μαρτίου 2024